Foto: PantherMedia/Scanpix
Saskaņā ar speciālistu teikto, 40 procenti vīrieša ejakulētās spermas sastāv no spermatozoīdiem – cīnītājiem jeb "kamikadzēm", kas radīti, lai nepieļautu partneres olšūnas apaugļošanos ar cita vīrieša spermu. Būtiski, ka to skaits ievērojami palielinās, vīrietim jūtot aizdomas par viņa partneres iespējamiem sānsoļiem, vēstī "Daily Mail".

Interesanti, ka spermatozoīdi – kamikadzes parasti olšūnu neapaugļo, jo to galvenais uzdevums ir panākt svešas sēklas nenokļūšanu līdz olšūnai. Kā pētnieki novērojuši mikroskopos, spermatozoīdi, izmantojot savus ķermeņus, veido fiziskas barikādes, bloķējot svešā sēklā esošos spermatozoīdus un to nokļūšanu līdz olšūnai.

Turot aizdomās savu mīļoto sievieti par neuzticību, vīrieša organisms saražo krietni vairāk spermatozoīdu – cīnītāju. Tiesa, tā rezultātā mazinās iespējas savu partneri apaugļot, jo "kamikadzes" olšūnas apaugļošanai nav derīgi.

Līdz šim veikti visdažādākie pētījumi, analizējot vīrieša spermas "cīņas sparu", apaugļojot sievieti, tomēr šāda veida novērojums fiksēts pirmo reizi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!