Foto: PantherMedia/Scanpix
Kā liecina dažādās valstīs veiktu klīnisko pētījumu rezultāti, arvien vairāk cilvēku cieš no miega traucējumiem, sastopoties ne tikai ar grūtībām iemigt, bet arī absolūtu bezmiegu, kā rezultātā nomodā tiek pavadītas veselas naktis. Šai sakarā žurnāls "Cosmopolitan" konsultējies ar ekspertiem, noskaidrojot būtiskākos faktorus, kas ietekmē mūsu miega kvalitāti.

Zināms, ka miegs ir krietni patīkamāks, ja guļam tīrā un kārtīgi uzklātā gultā ar ērtu matraci un spilvenu. Tomēr nereti piemirstam, ka arī gaisa temperatūrai, kas valda istabā, ir ļoti būtiska nozīme miega kvalitātē.

Pētnieki apstiprinājuši, ka miegs ir visciešākais, kā arī pamosties ir krietni vieglāk tad, ja ķermenis nakts laikā ir nedaudz atdzisis un guļam vēsā telpā.

Tāpat vērts investēt kvalitatīvos kokvilnas palagos, spilvendrānās un segas pārvalkos, kas "elpos", ļaujot cirkulēt gaisam, kā arī negulēt īsajā zeķītēs – tā rezultātā pēdas uzkarst, palielinoties arī ķermeņa kopējai temperatūrai.

Lai miega laikā pilnvērtīgi izstrādātos melatonīns, kas labvēlīgi ietekmē dažādus procesus organismā un ir neaizstājams veselīga ķermeņa un gara uzturēšanā, parūpējies, lai istaba miega laikā būtu pilnībā aptumšota, kā arī izslēdz elektroierīces, kuru skaņas vai gaismas signāli varētu likt nakts laikā uztrūkties no miega.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!