Foto: Shutterstock
Par krūtīm ir runāts daudz, un šķiet, ka šī tēma jau ir iztirzāta no visiem skatu punktiem. Tomēr mūsu sagatavotajā ārzemju preses materiālu apkopojumā noteikti būs fakti, ko uzzināsi pirmo reizi vai vismaz atklāsi sev no jauna. Un kāpēc gan ne? Visiem taču zināms, ka atkārtošana ir zināšanu māte un jaunais ir labi aizmirsts vecais.

Krūtīm ir tendence palielināties

Amerikāņu veļas ražotāju apkopotie dati liecina, ka mūsdienu sievietes vidējais krūštura izmērs ir 34DD. Salīdzinājumam, pirms 20 gadiem vidējais krūštura izmērs bija 34B. Tiem, kuri lasa un nesaprot, kas tie par mistiskiem rādījumiem, skaidrojam: tas nozīmē, ka mērījums zem krūtīm šo gadu laikā nav mainījies, bet krūštura bļodiņu apkārtmērs gan ir palielinājies teju par 7,5 centimetriem!

Krūtis pateiksies par pareiza lieluma krūšturi

Sievietes bieži ir pārliecinātas, ka zina savu krūštura izmēru, bet, ja var ticēt statistikas datiem, teju 85 procenti dāmu nemāk izvēlēties piemērota lieluma krūšturi. Lai pārbaudītu, vai arī tu nepapildini šo bēdīgo statistiku, paņem mērlenti un rūpīgi izmēri sevi. 

Mērīšana jāizdara, novelkot virsdrēbes un atstājot vienīgi krūšturi. Ar mērlenti nomēri krūšu apkārtmēru zem krūtīm un apkārtmēru krūšu līmenī (atceries, ka mērījumi ir jāizdara ar apģērbtu krūšturi!). Tu iegūsi divus skaitļus. Pieraksti tos un, dodoties pirkt veļu, veikalā palūdz pārdevējai tabulu, pēc kuras varēsi precīzi aprēķināt krūštura izmēru.

Krūtis vēlas, lai tu ar tām lepojies

Publikācija žurnālā "International Journal of Sexual Health" atklāj faktu, ka 70 procenti sieviešu vēlētos uzlabot savu krūšu izskatu. Tā vien šķiet, ka kārtējo reizi esam pārāk kritiskas pret sevi, jo vīriešu viedoklis šinī jautājumā noteikti būtu stipri vien atšķirīgs. Nost ar aizspriedumiem! Tavas krūtis ir pelnījušas, lai tu ar tām lepojies.

Krūtīm patīk glāsti

Kāds 2006. gadā veikts pētījums apliecina, ka vairums sieviešu (ja precīzāk, 82 procenti) nespēj palikt vienaldzīgas, ja mīļotais glāsta viņu krūtis. Starp citu, ir sievietes, kuras spēj sasniegt orgasmu tikai no krūšu galu stimulēšanas.

Krūtis sportojot mēdz sāpēt, un tas ir normāli

Ja krūtis spētu runāt, viņas noteikti neklusētu redzot, ka grasies vilkt savus sporta apavus. Apvienotajā Karalistē veikta pētījuma rezultāti pierāda, ka katra trešā maratoniste piedzīvo krūšu sāpes. Ņem vērā - jo lielāks ir tavs krūšu bļodiņas izmērs, jo lielāka iespējamība, ka sportojot tev nāksies samierināties ar ne visai patīkamām izjūtām, ja vien, protams, neparūpēsies par piemērotu veļu.

Krūtis ir aktīvas

Izrādās, kamēr tu skrien, arī tavas krūtis aktīvi iesaistās, veicot savdabīgu astotnieka formas distanci. Šķiet neticami, bet krūtis var "ceļot" pat 20 centimetru robežās. Tas noteikti ir iemesls iekļaut nepieciešamo pirkumu sarakstā sporta krūšturi, kas palīdzēs savaldīt tavas nebēdnieces.

Krūtis var būt milzīgas

Pasaules Ginesa rekordu grāmatā fiksētā informācija vēsta, ka pasaules lielāko krūšu īpašniece var lepoties ar 178 centimetru apkārtmēru krūšu kuplākajā vietā. Izlasot šo skaitli, tā vien gribas žēli nopūsties, iedomājoties, ka to laimīgā īpašniece drošvien spiesta paciest nežēlīgas muguras sāpes un citas problēmas, kas saistītas ar tādu bagātību pārvietošanu.

Krūtis ne vienmēr ir vienādas

Krūtis, tāpat kā dvīņi, ne vienmēr ir identiski vienādas. Florence Viljamsa savā grāmatā, kura veltīta krūtīm un ar tām saistītiem vēsturiskiem un mūsdienīgiem faktiem, piemin, ka parasti viena krūts ir par piektdaļu bļodiņas izmēra lielāka un tas ir normāli.

Krūšu palielināšana joprojām ir topā

Amerikas Plastisko Ķirurgu Biedrības apkopotie dati liecina, ka 2012. gadā krūšu palielināšana bija pieprasītākā kosmētiskā operācija, ko izvēlējās veikt 286 tūkstoši pacientu. Tomēr, salīdzinājumā ar 2011. gadu, šis rādītājs ir samazinājies par aptuveni septiņiem procentiem.

Krūštura vēsture nav nemaz tik sena

Lai gan pastāv liecības, ka savdabīgus krūšu saturētājus sievietes – atlētes lietojušas jau 1400 gadus pirms mūsu ēras, par mūsdienīgo krūšturu "māti" var uzskatīt amerikāņu dzejnieci, rakstnieci un politisko aktīvisti Mēriju Felpsu Džeikobu. 

Pirmo krūštura paraugu viņa ar kalpones palīdzību izveidoja no kabatas lakatiņiem 1914. gada septembrī. Savu izgudrojumu viņa patentēja 1915. gadā un nosauca par "bezmuguras krūšturi", jo tolaik visas sievietes valkāja korsetes. Jācer, ka šai sievietei par godu kaut kur noteikti ir uzcelts milzīgi skaists piemineklis, jo, kaut sākotnēji viņas izgudrojums nevarēja lepoties ar īpašiem panākumiem, varam tikai priecāties, ka viss tomēr beidzās laimīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!