Foto: Shutterstock
Diena pēc nakts, kurā gulēts ārkārtīgi maz, lai neteiktu vairāk, ir mokoša. Garastāvoklis ir nomākts, skats – miglains, bet dienas laikā padarītais lielākoties neproduktīvs. Ja ikdiena ir darbiem un pienākumiem piepildīta, tad miega deficīts ir gandrīz neizbēgams. Kā to vērst par labu?

Pētījumi pierādījuši, ka, ja miega kvalitāte pastāvīgi ir slikta, šie simptomi var tikai saasināties un negatīvi ietekmēt ilgtermiņa atmiņu un to, kā pieņemam lēmumus. Laika gaitā zudīs motivācija, produktivitāte paliks arvien vājāka, un laika gaitā miega trūkuma dēļ var tikt ietekmētas pat koordinācijas spējas. Kā vēsta Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC), nekvalitatīvs miegs var radīt arī aptaukošanās, paaugstināta liekā svara risku un paaugstinās arī diabēta risks un notiek izmaiņas vielmaiņā.

Kāds pētījums atklāja, ka cilvēki, kuri divas nedēļas diennakts laikā gulēja mazāk par sešām stundām, kognitīvajos un refleksu testos uzrādīja tikpat sliktus rezultātus kā cilvēki, kuri bez miega bija funkcionējuši jau divas pilnas diennaktis.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!