Foto: PantherMedia/Scanpix
Kā skaidro "Women's Health" aptaujātie eksperti, vairums kardio trenažieru uzrāda nepareizu patērēto kaloriju skaitu, jo ieprogrammēti to aprēķināt, ņemot vērā aptuvenus rādītājus, kas var neatbilst tavam dzimumam, garumam, ķermeņa tauku procentam un fiziskās sagatavotības līmenim.

Tāpat it kā patērēto kaloriju skaits atšķiras dažādiem trenažieriem – pētījumos pierādīts, ka skriešanas celiņi to pārspīlē par 13 procentiem, kāpšanas trenažieri – par 12, savukārt body bike trenažieri – par septiņiem procentiem. Savukārt eliptiskie trenažieri norāda pat par 42 procentiem lielāku kaloriju patēriņu nekā patiesībā.

Rezultātā, vadoties pēc nepareizas informācijas, atļaujamies apēst vairāk nekā drīkstam, attiecīgi palēninot progresu.

Speciālisti arī atzīst, ka ieteicamāki ir īsi, bet intensīvi treniņi nekā gari un mierīgāki, jo tie liks organismam efektīvāk dedzināt kalorijas arī pēc fiziskas slodzes.

Tāpat pastāv arī formula, pēc kuras visai precīzi, kā sola speciālisti, iespējams aprēķināt treniņā patērētās kalorijas: [(Vecums x 0,074) – (Svars x 0,05741) + (Sirds darbības ātrums slodzes laikā x 0,4472) – 20,4022] x Laiks / 4,184.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!