Foto: PantherMedia/Scanpix
Nav noslēpums, ka maltītei pirms treniņa ir būtiska nozīme tā efektivitātē – ja paēdam tieši pirms fiziskajām aktivitātēm, jūtam smagumu kuņģī un grūtības izkustēties, bet, ja sportojam ar tukšu vēderu, nepietiek spēka. Šai sakarā "Women's Health" aptaujātie eksperti iesaka, kā izvēlēties pareizu laiku pirms treniņa maltītei.

Ja ēsts krietnu laiku atpakaļ pirms fiziskām aktivitātēm vai, tieši otrādi, neilgi, muskuļiem nepietiks spēka, un tie tiks vājāk apasiņoti.

Tā iemesls ir asiņu pieplūšana ne tikai muskuļiem, bet arī gremošanas sistēmai, tādējādi abiem savā starpā "sacenšoties", brīdina eksperti.

Tā rezultātā muskuļi gremošanas sistēmai asinis "atņems", savukārt tu jutīsi sāpes vēdera apvidū, attiecīgi būtiski pazeminoties treniņa kvalitātei.

Savukārt, ja maltīte ieturēta krietnu laiku pirms sportošanas, asinīs strauji kritīsies cukura līmenis, rodoties bezspēkam.

Lai no tā izvairītos, vari apēst nelielu, 100 līdz 200 kalorijas saturošu, uzkodu pusstundu pirms treniņa. Tie var būt augļi, musli batoniņi vai kāda graudu maizīte.

Otrais variants savukārt paredz sabalansētas maltītes ieturēšanu vienu līdz divas stundas pirms treniņa. Tai vajadzētu saturēt 60 procentus ogļhidrātu, kas organismam sniegs enerģiju, un 25 līdz 35 procentus olbaltumvielu, kas atjaunos muskuļus vēlāk.

Tāpat ir svarīgi dienas gaitā regulāri padzerties, savukārt stundu pirms treniņa izvairīties no liela šķidruma daudzuma uzņemšanas, iesaka speciālisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!