Foto: Shutterstock
Pat tad, ja ir valdnieka rezidence, šī tik un tā ir un paliek dzīvojamā māja. Vieta, kur monarhs guļ, ēd, skatās televizoru, uzņem viesus, pārģērbjas un, atvainojiet, arī apmeklē tualeti. Kā jebkurā mājā. Tāda ir arī viena no slavenākajām ēkām Londonā – Bakingemas pils.

Tiek lēsts, Bakingemas pils šodien ir nepilnus piecus miljardus dolāru vērta, kas to visai loģiski padara par dārgāko dzīvojamo māju pasaulē. Tiesa, vēl dārgākas ir Versaļa un Luvra Francijā, kā arī Krievijas caru rezidence, Ziemas pils Pēterburgā, taču tur nu jau dzīvo tikai vēsture un māksla, nevis dzīvi cilvēki.

Pasaulē dārgākā apdzīvotā monarhu rezidence ir Tokijas pils, kurā mitinās Japānas imperators. Uzbūvēta senās Edo pils vietā, šī rezidence aizņem gandrīz divus kvadrātkilometrus plašu teritoriju un ir vairāk nekā 12 miljardus dolāru vērta (jeb 33 tūkstoši dolāru par kvadrātmetru). Taču slavas un popularitātes ziņā tai nav nekādu izredžu konkurēt ar Anglijas karaļu mājvietu, arī pateicoties tās kulta statusam kino. Patiesības labad jāteic, ka neviena superpopulārā “Netflix” seriāla “The Crown” aina netika filmēta īstajā Bakingemas pilī.

Viss zem viena jumta

Šodien strādāt no mājām, vispār neizejot ārā, nav nekas neparasts. Attālinātais darbs, kurjerdienestu piegādes, viss uz vietas, viss pa rokai. Ja ne vizītes, medības, atvaļinājumi un darba pienākumi, arī Anglijas monarhi (un apkalpojošais personāls) Bakingemas pilī varētu dzīvot, nepametot īpašuma mūrus.

Te ir gan sava pasta nodaļa, gan plašs parks, gan kinoteātris, peldbaseins un pat bankomāts (interesanti, kur karaliskā ģimene tērē to skaidro naudu?). Pilī ir lūgšanu kapela un ārsta kabinets. Un tomēr Bakingemas pils, vismaz tagadējai karaliskajai ģimenei, nav tā pirmā mājvietas izvēle.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!