Jau vairākus gadu desmitus tūristi mēro ceļu uz kādu vietu Taivānas ziemeļos, kas kā magnēts pievelk visa mīklainā un pārpasaulīgā cienītājus. Šeit atrodas pamestā Sanzhi Pod pilsēta, taču ceļotāji jau gadiem sauc šo vietu par NLO pilsētu tās neparastās formas māju dēļ.

Šeit vesela pilsētiņa izskatās pēc krāsainiem lidojošajiem NLO šķīvīšiem. Rodas sajūta, ka esi nokļuvis kādas filmas uzņemšanas laukumā. Tomēr skaidrs ir viens, citplanētieši pie šo ēku būvniecības savu roku nav pielikuši, raksta "Travel.tocka.net".

Šai vietai savulaik bija jākļūst par Austrumāzijā dienošo amerikāņu karavīru atpūtas bāzi. Pilsētas būvniecība notika septiņdesmitajos gados, kad cītīgi tapa viens "lidojošais šķīvītis" pēc otra. Tagad jau ir grūti pateikt, kāpēc tika izvēlēts tieši šāds stils un formas.

1980.gadā projekts tika iesaldēts finansiālu grūtību dēļ. Taču vietējo iedzīvotāju vidū cirkulē cita versija, kurai ir mistikas piegarša, raksta interneta avoti. Celtniecības laikā tikusi bojāta kāda sena ķīniešu drakona skulptūra. Drīz pēc tam jaunceltnē notika vairāki nelaimes gadījumi, pāris strādnieku gāja bojā. Kopš tā brīža vietējie vairs nav vēlējušies šeit strādāt.

Lai kā tur arī bija - NLO pilsēta tā arī palika nepabeigta un pamesta. Pa šiem gadiem tā pārvērtusies par rēgainu, bet ļoti kolorītu vietu, kurp dodas cilvēki ne tikai no Āzijas, bet visas pasaules. Sanzhi Pod pārvērtusies par vienu populāru Taizemes apskates objektu.

Šeit filmē filmas un klipus, bet fotomākslas cienītājiem pamestā pilsētiņa esot teju svētceļojuma cienīga mērķa statusā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!