Foto: Shutterstock
Lai arī cik neticami tas liktos, lielākā nacionālā parka platība ir 972 tūkstoši kvadrātkilometru. Ziemeļaustrumu Grenlandes nacionālais parks ir iekļauts pat Ginesa rekordu grāmatā, jo gluži vienkārši otra tik liela nav. Tomēr ir gana daudzi, kuru izmēri ir tikpat iespaidīgi.

Pirmais nacionālais parks tika dibināts Jeloustonā 1872. gadā. Bez šaubām, tas ir viens no skaistākajiem parkiem arī mūsdienās, taču nebūt ne lielākais.

Ziemeļaustrumu Grenlandes nacionālais parks


Ginesa rekordu grāmatā iekļautais nacionālais parks aizņem gandrīz pusi no pasaulē lielākās salas – Grenlandes. Turklāt parks ir nesalīdzināmi lielāks par Dāniju, kam pieder Grenlande.

Šobrīd tā ir pasaulē lielākā sauszemes aizsargājamā teritorija, kuru lielākoties klāj ledus. Līdz ar to šeit nav pastāvīgo iedzīvotāju, vien meteorologi, zinātnieki un tūristi, kā arī makšķernieki no blakus esošajiem ciematiem.

Parkā mīt pasaulē lielākā muskusvēršu populācija, polārlāči, polārlapsas, vilki, zaķi, vaļi un dažādi jūras putni. Parkā patiesi ir cilvēka neskarta daba, kas tiek rūpīgi sargāta. Šeit ir aizliegta jebkāda saimnieciskā darbība, bet makšķerēt var tikai ar īpašu atļauju.


Nacionālajā parkā tiek piedāvātas vairākas aktivitātes tūristiem. Viena no populārākajām aktivitātēm ir braucieni ar kajakiem, kas piedāvā baudīt neticamus skatus ar aisbergiem un fjordiem. Var izmēģināt arī ekstremālāku atpūtu – pārgājienus pa ledājiem vai arī nakšņošanu iglās.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!