Foto: Privātais arhīvs
Reinkarnacionikas terapeite Siena ir kā garīgā vecmāte, kura palīdz apzinātas piedzimšanas procesā, sava dzīves uzdevuma un misijas meklējumos, pavada ceļojumos uz iepriekšējām dzīvēm, zemapziņas un dvēseles pasaulē. Viņas nodarbību cikli, meistarklases un semināri–aktivācijas ir ļoti pieprasītas Krievijā, Indijā, Indonēzijā un citur, un šoruden šāda iespēja būs arī Latvijas iedzīvotājiem.

Savulaik viņa strādājusi savā ekonomistes specialitātē – vadošos amatos lielās bankās, bet nu Sienas instrumentu klāstā ietilpst arī apzinātās elpošanas tehnikas rebefings un holotropā elpošana, viņa ir bioenergoterapeite, dziedniece un reiki meistare un skolotāja. Vēl arī dzogčen, tantriskās prakses, ciguns, mandalu dejas... 12 gadus, ko Siena pavadījusi pašizaugsmē, viņa nudien nav velti tērējusi. Rezultātā izveidota cilvēka auras un diagnostikas un smalko ķermeņu korekcijas autormetode "Dvēseles kanāla uzskaņošana", tapušas vairākas autorprogrammas, regulāri notiek vebināri un klātienes nodarbības.

Par sevi Siena teic: "Mana galvenā iezīme ir tā, ka vedu citus tikai pa tādiem ceļiem, kurus esmu izgājusi pati. Par sarežģīto izstāstu vienkārši, caur tēliem un personiskajiem piemēriem palīdzu izprast katra procesa būtību, lai prāts uzticētos un palaistu pārdzīvojumos, aiz kuriem stāv sapratne, pieņemšana un transformācija."

Neirografika palīdz caur vienkāršām ģeometriskām figūrām un līnijām izteikt vissarežģītākos emocionālos stāvokļus, ko nereti grūti aprakstīt vārdos. Šāda "nospieduma" veidošana dod iespēju paraudzīties uz savu pozīciju no malas, sajust saspringuma, vājības un agresijas zonas un izmainīt to.

Savu ceļu Siena meklējusi ilgi un dažbrīd tas nemaz nav bijis viegli – jautājumi "kas es esmu?" un "kas ir mans dzīves uzdevums?" brieduši un smelguši gadiem. Reiz viņa piedzīvojusi, kā pati to dēvē, mistisku pieredzi – savienošanos ar savu dvēseli, un misija tapusi skaidra – viņai jākļūst par dvēseļu akušieri. Līdz ar šo atklāsmi nākusi arī sapratne, ko un kā darīt.

"Tā vairs nebija vienkārši informācija," stāsta Siena, "man atklājās iekšējā zināšana, kas izmainīja visu manu dzīvi. Es to ielaidu sevī, ļāvu tam attīstīties, nostiprināties manī, un savā laikā tā izpaudās ārpasaulē." Kopš tā laika vairs nebijis runas par darīšanu, bet gan par būšanu. Meistare apgalvo, ka tagad šī viņas zināšana prasās nododama klausītājiem.

Foto: Privātais arhīvs

Viens no Sienas hobijiem ir transformējošu rotu izgatavošana, ko viņa veic meditācijas laikā, uzstrāvojot tās ar enerģiju.

Uzzīmēt savu dzīvi pa jaunam. Burtiski

4. novembrī Rīgā Siena aicina uz neirografikas pamatalgoritma meistarklasi, kurā sola iepazīstināt ar vienkāršu, bet ļoti efektīvu veidu, kā transformēt dzīvi paša rokām ar mākslas terapijas metožu palīdzību. Kursu dalībnieki savu aktuālo tēmu vārda tiešā nozīmē uzzīmēs un transformēs to resursā un enerģijas kustībā.

Kur slēpjas āķis? Zīmējumi, ko automātiski skribelējam sapulcēs vai, runājot pa tālruni, nemaz nav tik nejauši – tie satur daudz informācijas par autoriem, viņa stāvokli, ierobežojumiem, grūtību pārvarēšanas un lēmumu pieņemšanas līdzekļiem. Bet tas nav viss! Līdzās diagnostikai šie grafiskie vingrinājumi var pildīt arī transformējošu lomu, ja uzzīmēto bildīti apstrādā ar īpašu metodi. To dēvē par neirografiku, un tieši ar to būs iespējams iepazīties pirmā Sienas semināra laikā (un pie viena atklāt sevī grafiķa talantu).

Neirografika palīdz caur vienkāršām ģeometriskām figūrām un līnijām izteikt vissarežģītākos emocionālos stāvokļus, ko nereti grūti aprakstīt vārdos. Šāda "nospieduma" veidošana dod iespēju paraudzīties uz savu pozīciju no malas, sajust saspringuma, vājības un agresijas zonas un izmainīt to.
Kā tas iespējams? Transformācijas procesā iesaistīta ne tikai marķieri turošā roka un procesus virzošās acis, bet arī galvas smadzeņu zonas, kas zīmējumu noformē sākotnējā veidolā. Pierastās domas "ieslēdz" esošo neironu tīklu, un signāls aizskrien pa zināmiem maršrutiem, izsaucot ierasto reakciju. Jebkuras apmācības procesā tiek izveidoti iepriekš nebijuši neironu tīkli un signāli nosūtīti pa jauniem ceļiem. Un, attiecīgi, notiek cita reakcija, rodas jauni emocionālie stāvokļi un domas.

Siena uzskata, ka neirogrāfijas tehnika ir tik dabiska rokai un acij, ka to var apgūt dienas laikā. Šīs tehnikas pamatalgoritms – "ātrās palīdzība", kas noņem rūpi par kādu problēmu. Tieši norūpējies stāvoklis mūs iesaista bezgalīgās spēlītēs, kas aizņem mūsu laiku, prātu un enerģiju. Kad rūpe aizgaiņāta, mēs "zaudējam garšu" spēlē, kuras pretspēlētājs ir "nepareizais" vīrs, zema alga, slikta veselība utt. Šī spēlīte vienkārši ir beigusies!

Nākamā meistarības pakāpe: izejot visus etapus, mēs it kā nobīdām no acīm to, kas traucēja dzīvot, un mums paveras citas perspektīvas. Un iespējams, ka izmisīgas naudas avotiņa meklēšanas vietā atveras lieliska iespēja paceļot vai izveidot attiecības? Tā vietā, lai cīnītos ar savu tuvāko "audzināšanu", mēs saprotam, kā pietrūkst tieši te un tagad, lai varētu dzīvi baudīt.

Kur krustojas šī un iepriekšējās dzīves

Ko īsti nozīmē satikšanās ar savu dvēseli vai augstāko Es, kā nokļūt līdz iepriekšējām dzīvēm, kāpēc es šajā dzīvē esmu ieradies? Un – vai eksistē dzīve starp dzīvēm? Par šiem jautājumiem Siena sagatavojusi semināru–aktivāciju (Rīgā – 5.–6. novembrī).

Nodarbības laikā klausītāji tiek ievesti viegla transa stāvoklī (Siena sola, ka cilvēki pilnībā apzināsies, kur viņi atrodas un ko jūt) un detaļās aktīvi redz un jūt savas dvēseles atmiņas. Pēc tam iespaidus ir iespējams atcerēties un visādam gadījumam pierakstīt. Tā nav hipnoze šā vārda parastajā izpratnē, bet kaut kas līdzīgs, tikai vieglākā formā. Ieraudzītās situācijas un problēmu aspektus tūdaļ pat iespējams pārstrādāt ar rebefinga palīdzību.

Seminārā tiek apskatītas arī tādas tēmas kā dvēseles evolūcija (vecums, "specializācija", brieduma līmenis), radniecīgo dvēseļu grupas un lomas, ko katrs spēlē, konkrētā iemiesojuma mērķis, galvenās mācības un iemesli, kāpēc dvēsele nepieņem šīs dzīves pieredzi.

Seminārus apmeklējušie apgalvo, ka daudz kas kļūst skaidrāks pēc to iepriekšējo dzīvju "noskatīšanās", kuras saistītas ar šīs dzīves problemātiku vai ir tiešā veidā ietekmējušas šā iemiesojuma scenāriju. Arīdzan tikšanās ar saviem pavadoņiem un Skolotājiem izmaina redzes leņķi. Bet vissvarīgākā tomēr ir iespēja visu šo iegūto informāciju likt lietā, lai tiktu ārā no šodienas apburtā loka.

Sienas seminārus apmeklējušo cilvēku dzīves patiešām mainās. "Kad cilvēkam, par spīti tam, ka viņš it kā visu zina, rodas iespēja reāli iepazīt sevi kā nemirstīgu dvēseli – ieraudzīt sevi, savas iepriekšējās dzīves, sastapties ar saviem skolotājiem un dzimto vidi, tas viņa dzīvi maina uz visiem laikiem," stāsta Jeļena Varra, Sienas autorsemināra–aktivācijas "Iepriekšējās dzīves. Pasauļu krustceles" klausītāja. "Pēc tam vairs nav iespējams iegrimt ikdienas bezdibenī un tur palikt. Tagad tu uz visu, kas šajā dzīves spēlē notiek, skaties no mūžības pozīcijām."

Ja tevi ir ieinteresējusi iespēja piedalīties kādā no Sienas semināriem, nevilcinies, jo vietu skaits ir ierobežots. Sīkāku informāciju saņemt un pieteikties vari pa tālruni 29653944 (Irina) vai, rakstot uz e-pastu irina.vesta2016@gmail.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!