Laika periodā no 2017. gada 6. aprīļa līdz 25. augustam gaidāms kārtējais retrogrādā Saturna periods. Saturns atrodas retrogrādā fāzē katru gadu aptuveni 140 dienas. Retrogrādās kustības laikā planēta atkārto savu ceļu pa tiem pašiem zodiaka grādiem, kur jau gāja iepriekšējās direktās kustības laikā. Šoreiz Saturns atkal ceļos pa Strēlnieka zīmi – no 27°47' līdz 21°10'.

Saturns visvairāk ietekmēs cilvēkus, kas dzimuši mutablo zīmju pēdējā dekādē – visvairāk Strēlniekus, bet tāpat Saturna ietekmi izjūtīs arī pēdējās dekādes Dvīņi, Jaunavas un Zivis un cilvēki, kuriem dzimšanas horoskpā ir planētas no 21° līdz 28° Strēlniekā.

Saturns, kas atbild par robežām, struktūru, kārtību un disciplīnu, bieži tiek uztverts kā "mocītājs", jo Saturna itekmē mums vai nu kaut kas tiek atņemts, vai arī tiek uzlikta papildu atbildība un pienākumi, kuri mums bieži vien var likties par grūtu. Taču patiesībā Saturns ir drīzāk kā "likteņa cenzors", kurš palīdz sakārtot mūsu dzīvi saskaņā ar mums lemto dzīves scenāriju. Saturna ietekme ir viena no būtiskākajām planetārajām ietekmēm, ko cilvēks izjūt ne tikai psiholoģiski, bet arī kā nozīmīgus, globālus notikumus savā dzīvē.

Retrogrādajam ciklam ir trīs galvenās fāzes (skat. ilustrāciju), tāpēc bieži tiek lietots nosaukums "planētu cilpas".

  • Pirmsretrogrādās fāzes "ēnas periods" – tas sākās jau 2016. gada decembra beigās.
  • Planēta retrogrādajā fāzē – no 6. aprīļa līdz 25. augustam.
  • Pēcretrogrādās fāzes "ēnas periods" – tas turpināsies līdz 2017. gada 1. decembrim.

Vēl svarīgi ir brīži, kad planēta ir it kā apstājusies, – tā sauktais stacionārais periods. Pirms planēta kļūst retrogrāda, tā sākumā bremzējas, līdz apstājas. Tad mēs sakām, ka planēta ir stacionāra. Tad tā sāk kustību "atpakaļgaitā". Tas pats notiek, kad planēta maina virzienu no retrogrādās kustības atpakaļ direktajā.

Stacionāra Saturna dienās varam izjust diezgan izteiktu apjukumu, jo notiek pārorientēšanās. Direktās kustības laikā esam jau pieraduši, ka lietas raiti virzās, notikumi attīstās, bet te (SR punktā) mums pēkšņi rodas sajūta, ka paklūpam un atsitamies kā pret sienu, jo pēkšņi vajag apstāties. Vai arī otrādi – kad notiek pagrieziena punkts no retrogrādās kustības uz direkto (SD punktā) – atkal jāmaina virziens un temps.

Zonas, kurās mūsu horoskopā notiek Saturna kustības maiņa (SR un SD), ir īpaši nozīmīgas un prasa rūpīgu iedziļināšanos.

Pirms retrogrādā perioda ēnas zona arī var būt nozīmīgs periods, un šajā laikā jau var iesākties kādi svarīgi notikumi vai iezīmēties jautājumi, kurus varadzēs risināt un pārskatīt retrogrādā perioda laikā. To, kas sastrādāts pirmsretrogrādās fāzes ēnu periodā, var būt nepieciešams pārskatīt retrogrādajā fāzē.

Ko mēs varam gaidīt šajā retrogrādajā periodā?

  • Varam izjust iekšējas bailes, nedrošību; sajust, ka esam nekompetenti kaut kādos jautājumos.
  • Var būt grūtības savu ideju un viedokļa paušanā, kā arī šķēršļi karjeras virzībā.
  • Varam saņemt zemāku atalgojumu par savu darbu – gan materiālajā ziņā, gan novērtējuma ziņā.
  • Aktualizējas jautājumi par pašvērtību, pienākumiem dzīvē, un notiek personīgo robežu izzināšana.
  • Uzlabojam pašdisciplīnu un koncentrēšanos, bet pastāv risks kļūt pārāk nopietniem. Var būt mēģinājumi uzņemties atbildību pār lietām, pār kurām mums patiesībā nemaz nav kontroles.
  • Varam nesaprast, kad pārstāt strādāt, vai arī negribam strādāt vispār.
  • Ne pārāk vēlama ir nekustamā īpašuma iegāde un celtniecības sākšana, kā arī biznesa paplašināšana.

Tā kā Saturns joprojām ir Strēlniekā, tas var vēlreiz sakāpināt tēmu par imigrantiem un valsts robežām un likt meklēt vēl citus šo jautājumu risinājumus. Šajā laikā var rasties pretestība pret esošo kārtību un likumu normām.

Kādi ir mūsu uzdevumi retrogrāda Saturna laikā?

  • Ķerties klāt pie nenokārtotajām saistībām, pārskatīt neizpildītos pienākumus, solījumus un izpildīt tos.
  • Nekrist izmisumā un nedusmoties, ja daudz kas nerealizējas, kā plānots, bet pārskatīt un reorganizēt attiecīgās jomas.
  • Darīt visu lēnām, bez steigas, rūpīgi iedziļinoties risināmajā jautājumā.
  • Iemācīties tikt galā ar spriedzi, kas rodas šķēršļu un kavēšanās dēļ.
  • Būt pacietīgiem, iemācīties pieņemt realitāti tādu, kāda tā ir, un "nestrēbt karstu".

Iemācīties būt bezkaislīgiem, atlaist situācijas, kurās esam neadekvāti emocionāli sakāpināti.
Kamēr Saturns nepametīs pēcretrogrādā perioda ēnas zonu šā gada decembrī, mēs savā ziņā turpināsim risināt retrogrādās fāzes problēmas, bet būsim jau atvēri jaunai pieredzei šo jautājumu risināšanā. Vai arī izmantosim retrogrādā perioda laikā uzkrāto pieredzi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!