Saules sistēmās vistālākā lielā planēta Neptūns 16. jūnijā kļūst retrogrāda un atpakaļgaitā virzīsies pa debesjumu līdz pat 2017. gada 22. novembrim. Tas nav nekas neparasts – retrogrādajā kustībā Neptūns atrodas 40% no laika. Tālo planētu retrogrādā kustība parasti nerada ievērojamas problēmas sadzīviskajā plānā, un to izpausmes nav tik pamanāmas, kā, piemēram, retrogrāda Merkura vai retrogrādas Veneras ietekme. Tālās planētas vairāk darbojas uz zemapzinātajiem un sabiedriskajiem procesiem. Taču neatkarīgi no tā, vai mēs ar apziņu piefiksējam vai nepiefiksējam tālo planētu iedarbību, tāpat tās uz mums darbojas, radot izmaiņas mūsu dzīvēs un pasaules redzējumā.

Šobrīd Neptūns atrodas Zivīs un šīs savas retrogrādās kustības laikā pārvietosies no 14 grādiem 15 minūtēm Zivīs līdz 11 grādiem 27 minūtēm Zivīs, visvairāk ietekmējot tos cilvēkus, kuriem šajos grādos dzimšanas horoskopā ir planētas vai sensitīvie punkti.

Kas ir Neptūns

Neptūns ir astotā planēta aiz Saules un ir pēc masas trešā lielākā planēta Saules sistēmā. Tā sastāv no gāzes un ledus, bet gravitācija uz tās ir gandrīz tāda pati kā uz Zemes, lai gan šai planētai nav cietas virsmas un uz tās nevar stāvēt. Uz Neptūna pūš visspēcīgākie vēji Saules sistēmā. Neptūns apriņķo Sauli aptuveni 165 gadu laikā, vienā zodiaka zīmē uzturoties aptuveni 14 gadus.

Šī ir noslēpumu planēta. Neptūns atbild par mūsu sapņiem, valda pār mūsu zemapziņu, fantāziju, ideāliem un formē mūsu garīgās vērtības un skatījumu uz pilnību. Šīs planētas ietekmē paaugstinās jūtīgums un saasinās sensorās spējas.

Neptūns var būt gan par svētību, gan par lāstu. Pozitīvā nozīme – tas iedvesmo māksliniekus, mūziķus un dzejniekus, kā arī stimulē mīlestības augstākās izpausmes. Ar Neptūnu ir saistīts viss, kas palīdz mums sasniegt vienotību ar pasauli un harmoniju sevī. Neptūns izšķīdina mūsu ego robežas un iedveš vēlmi saplūst ar kaut ko lielāku. Iedvesmo mūs radīt mākslu. Rosina iztēli. Neptūns liek ticēt nezināmajam un atspoguļo to, kā uztveram dievišķo.

Šī planēta var būt par kanālu dziednieka vai gaišreģa spējām. Tā ir sasitīta arī ar pašuzupurēšanos un līdzjūtību, aicina kalpot pasaulei un palīdzēt dzīves pabērniem. Bet arī šeit robeža ir trausla, jo no pestītāja ir viegli kļūt par upuri un mocekli. Neptūns viegl izšķidina robežas, kas mūs notur savā identitātē.

Savā negatīvajā nozīmē Neptūns ir sasitīts ar bailēm un vilšanos, jo vairo neskaidrību. Neptūns ir ilūziju un triku meistars un kārdina mūs ar dažādām ekstāzes vīzijām. Daudziem cilvēkiem fantāzijas pasaule ir bēgšana no realitātes. Daži bēg ar alkohola vai narkotiku palīdzību, daži pazūd filmu vai teātra pasaulē, daži – interneta dzīlēs. Daži atrod (vai pazaudē) sevi reliģijā, sektās. Neptūna tīklos ir viegli sapīties. Neptūns savās vispostošākajās izpausmēs rada nestabilitātes sajūtu, pašapmānu, negodīgumu, krāpniecību un gribasspēka daļēju vai pilnīgu zudumu. Neptūns, mums pašiem nemanot, var izjaukt realitātes izjūtu, neļaujot saprast, kas patiesībā esam un ko gribam.

Cilvēkiem ar zemu attīstības un apziņas līmeni, bet spēcīgu Neptūna ietekmi negatīvos aspektos ar citām planētām (jāskatās dzimšanas horoskops) šīs vibrācijas veicina krišanu kārdinājumos, grimšanu melos, ilūzijās, ļaušanos pašapmānam krāpniecībai vai arī paši ir viegli pakļauti apkrāpšanai. Šāds Neptūns rada alkoholisma draudus.

Cilvēki ar augstu garīgās attīstības līmeni un spēcīgu Neptūna ietekmi prot pārvadīt augstākās Neptūna vibrācijas – viņi izvēlas kalpošanas un līdzcietības ceļu, nesavtīgi palīdzot cilvēkiem.

Cilvēki ar stipru Neptūnu dzimšanas horoskopā bieži izvēlas medicīnas profesijas, viņiem piemērota ķīmija, farmācija, darbs televīzijā. Spēcīgs Neptūns ir arī daudziem mākslas profesijas pārstāvjiem (piemēram, mūziķiem, gleznotājiem, iluzionistiem).

Neptūns nav visai draudzīgs veselībai

Tā kā Neptūns ir saistīts ar prāta neapzināto daļu, tas ir atbildīgs par dažādām psihiskām saslimšanām, neirozēm, fobijām, epilepsiju. Šī planēta ietekmē iekšējās sekrēcijas dziedzerus, atbild par ķīmiskiem procesiem, kas noris organismā, ir saistīta ar šķidrumiem – limfu, asinīm.

Neptūnam ir saistība ar tūsku veidošanos, infekcijas saslimšanām, un tas var būt par vaininieku dažādu audzēju veidošanās procesos. Neptūns dod neskaidru slimības gaitu un grūtības noteikt diagnozi.

Neptūna uzdevums ir atklāt mums pašas eksistences iluzoro dabu. Caur vilšanos un ciešanām šī planēta māca saprast, ka pasaulīgais neapmierinās mūsu ilgas un nesniegs piepildījumu, vien apvienošanās ar dievišķo un tiekšanās pēc garīgās pilnības ļaus tuvoties mūsu patiesās dabas izpratnei.

Retrogrādā Neptūna ietekme (16.06.2017.–22.11.2017.)

Retrogrāda Neptūna laikā vēl vairāk saasināsies mūsu jūtīgums un uztveršanas spējas, ignorēt patiesību kļūs daudz grūtāk. Tas, savukārt, var mūsos radīt baiļu un satraukuma stāvokli. Jo vairāk esam slēpušies no patiesības, jo lielāks satricinājums mūs gaida. Tiks atsegts plīvurs, kurš aptumšoja mūsu uztveršanu, un skatam atklāsies skarbā realitāte. Īsumā – tas nozīmē, pavadīsim vairāk laika, risinot savas problēmas, un ieskatīsimies dziļāk savās dvēselēs.

Ideālistus var pārņemt depresija, kad atklāsies, ka dzīve nav tāda, par kādu tika sapņots. Tomēr galvenais ir problēmas risināt, nevis krist sevis žēlošanā. Šajā laikā vieglāk būs tiem, kas iet garīgās attīstības ceļu, un cilvēkiem ar augstu apzināšanās līmeni. Bailes, kuras centāmies ignorēt, no kurām centāmies aizbēgt, tagad skatīsies mums acīs, un nāksies tikt galā ar šo baiļu izraisītājiem.

Atbildes uz neatrisinātajiem jautājumiem varam meklēt meditācijās, pie taro speciālistiem, astrologiem, psihologiem un dziedniekiem. Labi nodarboties ar peldēšanu un organisma attīrīšanu no šlakvielām. Gadījumos, kad slimību diagnoze ir neskaidra vai esošā ārstēšana šķiet neefektīva, noderīgi būs vērsties vēl pie citiem speciālistiem, meklēt papildu viedokli. Šis ir lielisks laiks garīgai sevis attīstībai un pašpilnveidei.

Tā kā Neptūns, mainot savu virzienu no taisnvirziena uz retrogrādu, savienojas ar Mēnesi, tas mudina vēl vairāk pievērsties veselības un uztura jautājumiem. Šis savienojums palielina jutīgumu pret dažādiem medikamentiem un alkoholu tai skaitā. Retrogrādā Neptūna laikā būtu vairāk jāseko personīgajai higiēnai un jāvairās no publiskām vietām, lai nesaķertu infekcijas. Labāk lietot homeopātiskus un dabas līdzekļus, ja nav akūtu veselības problēmu, kad bez medikamentiem tiešām nevar iztikt. Iespējama novājināta imunitāte. Daudzi astrologi paredz pat epidēmiju uzliesmojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!