Foto: Shutterstock
Sākoties rudenim, dabiski aktivizējas rudens zodiakālās zīmes, un šoruden visa lielākā uzmanība tiks Skorpiona zīmei – uz rudens sākumu šajā zīmē atrodas Mēness (tātad – uz visu rudeni mūsos ieliekot alkas pēc izaicinājumiem dažādos dzīves un sadzīves līmeņos, kā arī nepieciešamību pārskatīt savas attiecības ar vērtībām, pašvērtību, naudas pelnīšanu, tērēšanu, ieguldīšanu un zaudēšanu). Un tad sāksies...

Rudens svarīgākais astroloģiskais notikums neapšaubāmi ir Dievu Dieva Zeva jeb Jupitera pārcelšanās uz Skorpiona zīmi, lai ar savu attīstošo, iedvesmojošo un aizrautīgo klātbūtni uz vairāk nekā gadu (no 2017. gada 10. oktobra līdz 2018. gada 8. novembrim) piešķirtu vēl papildu jaudu šīm jau tā sabiedrībā ne visai mīlētajām skorpioniskajām enerģijām. Tad vēl turpat ar lielu sparu darbosies gan debesu ziņnesis Merkurs (17. oktobrī–5. novembrī), gan skaistuma, sievišķības, naudas un attiecību dieviete Venera (7. novembrī–1. decembrī), gan pats Skorpiona zīmes līdzpārvaldnieks, kaisles, darīšanas, izlēmības un kara dievs Marss (no 9. decembra līdz 2018. gada 26. janvārim), nemaz nerunājot par ikgadējo Saules viesošanos šajā noslēpumainajā un brīžiem pat biedējošajā zīmē (kā parasti – no 23. oktobra līdz 23. novembrim).

Kāpēc šoruden tik ļoti uzmanības centrā skorpioniskās enerģijas un ko tas no manis un tevis prasīs?

Īpaši tādēļ, ka šī zīme stāv viņa ceļā pirms nokļūšanas "mājās" – paša pārvaldītajā un iemīļotajā Strēlnieka zīmē. Gluži kā ceļinieks, kurš daudzus gadus staigājis apkārt pa citām valstīm, noilgojies pēc savām mājām, mīkstajiem pēļiem, dzīvesprieka, draugiem un pierastās vides... Bet pirms atgriešanās vēl vajag kādu šķēršļu joslu pārvarēt, kādu indes kausu izdzert, no nāves pabaidīties, ar lielām transformējošām varām pārbaudīties. Un Jupiters būs nešpetns – arī tādēļ, ka zina, ka pa viņa mīļo zīmi pēdējos pāris gadus plosās bargais Saturns un liek ciest viņa mīluļiem un aizbilstamajiem Strēlniekiem un šīs zīmes iezīmētajiem.

Kāds ir labākais plāns, lai šo "jupiteriski skorpionisko" gadu pēc iespējas veiksmīgāk pārciestu, pārziemotu un pat saņemtu savu daļu labumu no tā?

1) Skorpionam patīk "racēji" – tie, kuri nebaidās ieskatīties dziļi sevī, savās bailēs, grūtībās, traumās, sāpēs – un pārstrādāt tās "mēslojumā" nākamajām reizēm, kad sevī ir kaut kas jāstādā, jāaudzē un jācer uz ražu. Tieši tāpat, kā dabā Skorpiona laikā nokrīt un nomirst tās augu daļas, kuras paredzētas bojāejai, sāk trūdēt un pārtransformēties, lai pavasarī (uz pretējās Zodiaka zīmes – Vērša – laiku) atdotu savu spēku jaunām saknēm, sēklām un dzīvībai, tāpat arī mūsos, mūsu cilvēciskajā daļā Skorpiona zīmei jāprot atdot, pat upurēt to, kam eksistences laiks mūsu dzīvēs beidzies. Tas nomirs, satrūdēs, pārveidosies un kādā citā dzīves posmā noderēs kā "mēslojums" kādai citai jomai, aktivitātei, projektam utt. Tikai jāmāk atvadīties, palaist, pateikties par mācību un ļaut "nomirt".

2) Skorpionam ir viedoklis un darīšana ar mūsu psihes dziļākajiem un tumšākajiem slāņiem. Izmanto šo laiku, lai iepazītos ar Tumsu sevī – un arī pārvērstu par savu resursu. Nav cilvēku, kuriem nebūtu ēnas puses: jo vairāk mēģināsim no tās izvairīties, jo uzstājīgāk tā par sevi atgādinās. Šeit pat būs vietā pieminēt mūsu visdziļākās vēlmes un sapņus – Jupiteram Skorpionā var būt tendece tās piepildīt! Un, ja sapņoji saņemt mantojumu, vari to arī saņemt – ar nosacījumu, ka nomirst kāds tuvs un mīļš mantojuma atstājējs. Vai varbūt vēlies, lai apkārtējie vairāk interesētos par to, kā jūties? Labi, vai onkoloģiskā slimība būs pietiekams iemesls, lai citi varētu regulāri apjautāties par tavu veselību? (Atvainojos par biedējošo piemēru, bet nu diemžēl tā tas dzīvē mēdz notikt...) Jo Jupiters nebūt nav jautrītis vai intelektuālis – viņš nešķiro mūsu vēlmes pēc tā, ko no tām gribam mēs, – viņš mēdz tās piepildīt, lai mēs gūtu kādu mācību. Un visbiežāk par Dievu mēs tomēr atceramies krīzes situācijās, vai tad ne tā?

3) Asini intelektu un humora izjūtu. Īpaši noderēs, kad nākamajā pavasarī Skorpiona pretējā zīmē Vērsī uz septiņu gadu ilgu iedzīvošanos pārcelsies trakulis Urāns – pretrunas šajās divās zīmēs var pamatīgi satricināt gan mūsu, gan pasaules stabilitātes izjūtu. Un tad bez humora nu nekādi.

Ja nu gribas uzzināt par šīm astroloģiskajām atrakcijām sīkāk un konkrētāk – ko tad īsti darīt katras zīmes pārstāvim, ar ko rēķināties un kādu brīnumus gaidīt –, laipni gaidīsim uz lekciju "Kā piesaistīt Jupitera veiksmi" 28. septembrī viesnīcā "Tallink" un uz ezotērisko konferenci "Dvēseles alķīmija. Ko mums nes Skorpiona laiks?" 14. oktobrī viesnīcā "Bellevue Hotel Riga". Biļetes un sīkāka informācija: "Biļešu serviss".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!