Merkurs kļuvis direkts un ir attapies Lauvas zīmē, kur tas paviesosies vēl īsu brīdi (līdz 10. septembrim), vēl atminoties vasaras draivu un brīvību. Pēc sinoptiķu prognozēm, laiks septembra sākumā mūs lutināšot, un še nu arī būs vēl pēdējie mūsu prāta centieni pabūt vasaras sajūtās.

Tikko pārkāpis pār slieksni Jaunavas zīmē (Jaunavas zīmes raksturojumu lasi šajā rakstā), Merkurs atkal satiekas ar draiva meistaru Marsu, kurš pa šo brīdi ir kļuvis daudz rāmāks, praktiskāks un uz darbu orientētāks. Būs gana daudz enerģijas un darba spara savu ideju vai norunu realizēšanai. Un tomēr no 10. līdz 21. septembrim uzmanīgi ar runas plūdiem: Marsa iespaidā mēle var izpausties daudz tiešāk, asāk un prāts uzvilkties par visiem iespējamiem sīkumiem.

Turklāt 17.–22. septembrī klāt nāk izklaidība. Liela iespēja iekrist nostaļģiskā, apcerīgā noskaņojumā. Kā nekā Rudens saulgrieži klāt... No praktiskās puses, plānos un atskaitēs kā likums ieviešas neuzmanības kļūdas. Nevajadzētu atslābt un paļauties uz ienākošo informāciju – var būt pamatots iemesls domāt par baumu un intrigu izplatīšanos. Vēlams pieturēties pie sākotnējām vērtībām. Alkohols un bohēma arī atstās vērā ņemamu ietekmi uz spriestspējām.

19. septembrī Merkurs nonāk tajā punktā, kur iepriekš sāka savu atpakaļgaitu. Te nu mazais apburtais loks noslēdzas un pēdējā mēneša piņķerim vajadzētu atšķetināties! Ejam tālāk.

20.–25. septembrī domas no sapņiem labi koncentrēt uz konkrētiem mērķiem. Jo sevišķi 20.septembrī rīta pusē, sākoties jaunajam mēnesim, – ņemam rokā pildspalvu, papīra lapu un sarakstam plānu ar vēlmēm, mērķiem un darāmo. Ļoti jaudīgs laiks domu materializēšanai.

23.–28. septembrī informatīvajā laukā, visticamāk, nekas nebūs labi. Visur meklēs kādu blusu, kam piesieties. Plus vēl 25. septembrī kārdinātāja Lilita var izprovocēt kādu kutelīgu situāciju un sagrozīt prātu uz ne tām detaļām, kurām vajadzētu. Šobrīd mums ir ļoti svarīgi būt sabiedrības ieredzētiem, novērtētiem, ko nosaka optimists Jupiters Svaros, kam, savukārt, opozīciju veido brīvdomātājs Urāns, kurš patlaban eksplodē personīgo mērķu un iniciatīvas sfērā. Tad nu, lūk, Saturns Strēlniekā šiem abiem saka: jāmācās dzīvi uztvert plašākās kategorijās, nevis tikai "es" un "tu". Un te nu prātniekam Merkuram tomēr labpatiksies konfliktēt, piekasoties pie katras mazākās nianses. Tas varētu izpausties, publiskajā sfērā par- un ap-diskutējot visus mazākos grozījumus, plānus, vīzijas. Partnerattiecībās vai starp darījumu partneriem var ienākt kāds darvas piliens.

Savukārt 28. septembrī galvā ienākušās revolucionārās idejas var nenest vēlamo rezultātu: viss var iegrozīties pavisam citādi.

Nu ko, būsim kārtīgi izvillojušies pa cimperlīgo Jaunavu un pāriesim pie līdzsvaru meklējošās Svaru zīmes? Bet tas –vēlāk. Koncentrējamies, un var jau būt ka reizi pa reizei vajag teikt kādu skarbāku vārdiņu pastāvošajai iekārtai!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!