Foto: Publicitātes foto
Kādam varbūt ir iesācies pirmais skolas gads, citam jau trešais, bet kadam skolas gaitas vēl tikai priekšā. Neatkarīgi no tā rudens brīvlaiks vienmēr ir bijis gaidīts notikums jebkurā vecumā. Tāpēc "Kurp.es" komanda ir parūpējusies, lai vecāki, varētu tā sākšanos nosvinēt ar kādu īpašu pasākumu, kādā no šīs nedēļas spilgtākajiem bērnu pasākumiem.

Koncertuzvedums "Naudiņš un Jautriņš" 19. oktobrī

VEF Kultūras pilī piektdien, 19. oktobrī, pulksten 18 norisināsies koncertuzvedums "Naudiņš un Jautriņš". Koncertuzvedums veidots pēc Jolantas Jērānes un Kristīnes Vilcānes grāmatas "Naudiņš mācās saprast naudu" motīviem. Koncertuzvedumā kopā ar brāļiem Naudiņu un Jautriņu darbosies ansamblis" Momo" un deju grupa "Ritms". Redzētais liks pārdomāt savus ieradumus un iepazīt, kas tā nauda tāda ir, no kurienes tā rodas, kā to iegūst un kā to saprātīgi lietot.

20. oktobrī "Lāčplēšu kross 2018"

Mežparkā no pulksten 8.30 arī pašiem mazākajiem Lāčplēšiem būs iespēja pierādīt savu spēku un drosmi viena kilomentra Bērnu krosā. Tāpat pasākuma laikā gan lieliem, gan maziem būs iespēja piedalīties arī dažādās bezmaksas aktivitātēs - loku šaušanā, kalēja darbnīcā, pildīt aizraujošus virvju uzdevumus – gan uz zemes, gan gaisā, radoši izpausties rokdarbu darbnīcā un veidot patriotisku zīmējumus uz sejas.

"Riga IFF Kids weekend"

Starptautiskais filmu festivāls Rīgā norisinās jau piekto gadu un šogad ir parūpējies arī par īpašu programmu bērniem. Divu dienu laikā no 20. līdz 21. oktobrim jau no pulksten 10 ģimenes kopā ar bērniem varēs baudīt aizraujošas filmas "Kino Splendid Palace" krēslos. Uz ekrāna varēs redzēt tādas filmas kā "Biedrs Bērns", "Los Bando", "Raganu mednieki", animācijas filmu "Gordons un Padija", kā arī īpašu animācijas īsfilmu izlasi. Sabiedrībā zināmu vecāku vērtējumu šai bērnu programmai, lasi te.

Patiešām maziņiem – "Sprīdītis"

Šajā sestdienā un svētdienā ģimenes ar savām mazākajām atvasēm ir aicinātas apmeklēt koncertu "Sprīdītis" – vienu no četriem krāsainiem un emocijām bagātiem koncertu cikla posmiem. Sprīdītis dodas pasaulē laimi meklēt un ceļā satiek Meža māti, Vēja māti, Milzi Lutausi, Velnu un Princesi Zeltīti. Koncerta laikā pazīstamā pasaka ievīsies latviešu komponistu mūzikā. Tas norisināsies Spīķeru koncartzālē trīs laikos – pulksten 11, 13 un 15.

Tirgus un ziedu darbnīca bērniem

Par īpaši rudenīgu piedāvājumu kārtējo reizi ir parūpējies Kalnciema kvartāls, kur sestdien jau no pulksten 10 norisināsies iknedēļas tirgus – zemnieki cienās ar rudens delikatesēm un amatnieki piedāvās siltus adījumus, oriģinālus dekorus sev un mājām. Darbnīcā kopā ar Latvijas Sieviešu invalīdu asociāciju "Aspazija" bērni mācīsies taisīt kreppapīra ziedus. Tāpat arī mazākie pasākuma apmeklētāji varēs izrotāties ar dabīgām sejas un ķermeņa krāsām no "Biokidd" un nogaršot "Gumi Jumi" dabīgas želejkonfektes no svaigi spiestām sulām.

"Mīļvārdiņi"

Mīļvārdiņi vienmēr bijuši personīgs, radošs uzmanības apliecinājums, tēlains kādu īpašību vai asociāciju iemiesojums gan starp bērniem un vecākiem, gan starp dzīvesbiedriem. Iedvesmojoties no Raiņa un Aspazijas personīgajā sarakstē un dzejā vizuāli spilgti uztveramajiem mīļvārdiņiem (saulbumbulīt, zaļzeltainais mīļputniņ, mīļzeltaino samtputniņ, Lielkukainīt, u.c), kopā ar mākslinieci Līvu Kaprāli pirmsskolas vecuma bērni no tekstilmateriāliem varēs radīt dažādus vizuālos tēlus. Vairāk par pasākumu uzzini šeit.

Svētdien 21. oktobrī un pirmdien 22. oktobrī

Foto: Shutterstock

Izrāde bērniem "Kaka un pavasaris"

Izrāde "Kaka un pavasaris" tika nominēta "Spēlmaņu nakts" balvai 2015./2016. gada sezonā kā gada izrāde bērniem vai pusaudžiem. Režisors Jānis Znotiņš: "Bērnu izrādes veidoju, lai muļķojoties sniegtu bērniem jēgpilnu stundu, kurā viņi iemācās ko jaunu. Manuprāt, Andruss Kivirehks to lieliski paveic savos stāstos - viņš ar provocējošu muļķību sasniedz dziļu jēgu par pasaules kārtību." Izrādi varēs noskatīties svētdien, 21.oktobrī pulksten 10 galerijā "Istaba".

"Latviju ieraudzīt un iepazīt ceļojot"

Ģimenes dienas "Latviju – ieraudzīt un iepazīt – ceļojot" programmā Latvijas vēstures un kuģniecības muzejs piedāvā ekskursiju "Latvijas apceļošana – kā bija un kā ir", kā arī radošas un jautras aktivitātes kā lielās puzles likšanu, radošās darbnīcas un muzeja ekspedīcijas apskatīšanu. Turklāt ģimenes dienā ģimenēm ir īpaši draudzīga ieejas maksa. Vairāk par to lasi šeit.

Ugunīgā zinātne

Ja mazais ir kaislīgs zinātnes fans un viņā mājo atklājēja gars, "Laboratorium.lv" zinātniskais teātris piedāvā šovu "Ugunīgā zinātne". Zinātniskie šovi ir saistoši visiem - gan vecākiem, gan vectētiņiem un vecmāmiņām, bet jo īpaši tie ir izglītojoši un noderīgi jebkura vecuma skolēniem. Šovā neiztikt bez skaļiem sprādzieniem un spilgtām ugunīm, jo šīs nedēļas zinātnes tēma ir "Uguns". Zinātnisko šovu varēs skatīt tēlotājmākslas teātrī "Stadia", Ģertrūdas ielā 24, pulksten 13.

Izzinošs pārgājiens Tērvetē

Skolēnu rudens brīvlaikā LVM dabas parkā Tērvetē notiks līdz šim nebijusi aktivitāte – izzinošs pārgājies kopā ar dabas parka Tērvetē vides speciālistiem. 22. oktobrī pulksten 11 izglītojošajā divu stundu pārgājienā ir aicināti doties visi interesenti, neatkarīgi no vecuma. Parka bagātais taku tīklojums, kas caurvij mežu aptuveni 35 kilometru garumā, sola daudzveidīgu, aktīvu atpūtu ar pievienoto izziņas vērtību. Pēc aktīvā pārgājiena dabā tiks iekurts ugunskurs un sagādāta īpaša zāļu tēja.

Vairāk bērnu pasākumu meklē šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!