Foto: AFP/Scanpix

Sīrijas prezidents Bašars al Asads piektdien tikās ar Irānas parlamenta spīkeru Ali Laridžani drīz pēc viņa ierašanās Damaskā, ziņoja Sīrijas valsts televīzijas kanāls.

Laridžani pirms izbraukšanas no Teherānas teica, ka vizītē pa reģionu, kuras laikā apmeklēs arī Libānu un Turciju, "mēģinās rast risinājumu Sīrijas problēmai", vēstīja Irānas ziņu aģentūra "Mehr".


Damaskā Irānas parlamenta spīkers apsūdzēja reģiona lielvaras, kuras gan vārdā nenosauca, par problēmu radīšanu Sīrijā. Visticamāk, viņš runāja par Kataru un Saūda Arābiju, kas dedzīgi atbalsta Asada pretinieku apbruņošanu.

"Sīrija ir spēlējusi nopietnu lomu pretošanās [pret Izraēlu un ASV] atbalstam, tomēr daži reģionā vēlas rīcību, kam būtu negatīvas sekas, lai radītu problēmas Sīrijā," Irānas parlamenta spīkers teica žurnālistiem Damaskā.

"Tomēr Irāna novērtē galveno lomu, ko Sīrija ir spēlējusi, lai atbalstītu pretošanos," viņš piebilda.

Irāna ir viena no nedaudzajām valstīm, kas pat pēc vairāk nekā pusotru gadu ilgajiem nemieriem atbalsta Asada režīmu.

Londonā bāzētās nevalstiskās organizācijas "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" apkopotā informācija liecina, ka nemieros Sīrijā pret Asada režīmu, kas sākās pagājušā gada martā, bojāgājušo skaits ir pārsniedzis 40 tūkstošus, no kuriem lielākā daļa ir civiliedzīvotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!