Foto: Reuters/Scanpix

Irākas parlaments ceturtdien izteica neuzticību aizsardzības ministram Haledam al Obeidi saistībā ar apsūdzībām korupcijā.

Par neuzticību Obeidi nobalsoja 142 deputāti, bet pret – 102 deputāti. 18 deputāti atturējās, aģentūrai AFP pastāstīja parlamenta deputāti.

Obeidi bija viens no galvenajiem premjerministra Haidera al Abadi sabiedrotajiem sunnītiem valdībā. Viņam izteikta neuzticība laikā, kad Irākas valdības spēki gatavojas uzbrukt Mosulai, kas ir džihādistu grupējuma "Daesh" ("Islāma valsts") kontrolē esošā lielākā Irākas pilsēta.

Negaidītā Obeidi atcelšana no aizsardzības ministra amata ir jaunākais pavērsiens asajā strīdā starp Obeidi un parlamenta spīkeru Salimu al Džuburi, kurš ir visaugstāko amatu ieņemošais sunnītu politiķis Irākā.

Obeidi parlamentā tika iztaujāts saistībā ar apsūdzībām korupcijā, un, atbildot uz deputātu jautājumiem, viņš savukārt korupcijā apsūdzēja Džuburi un vairākus deputātus.

Džuburi piekrita, ka viņam tiek atcelta parlamenta deputāta imunitāte, lai pret viņu varētu veikt izmeklēšanu, taču īpaša godīguma tiesa tikai vairākas stundas vēlāk nolēma lietu slēgt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!