Foto: AP/Scanpix

Ukrainas galvaspilsētas Kijevas centrā sestdien paralēli norisinājušies divi mītiņi – protestētāju un oficiālās valsts varas rīkotā sapulce – koncerts, kas notika vien ar 200 metru atstarpi, vēsta raidsabiedrība BBC.

"Antimaidana" sapulci no "Eiromaidana" mītiņa policija bija norobežojusi ar barikādēm, kas veidotas no autobusiem, smagajiem auto un speciālo uzdevumu vienību kaujinieku veidotām ķēdēm.

Vairāki desmiti opozicionāru pie šī nožogojuma sapulcējās un skandēja "Austrumi un Rietumi kopā!", k;a arī "Hei, Donbass, pievienojies mums!".

Provalstiskās sapulces oratori arī runāja par vienotību, par to, ka abos laukumos ir Ukrainas pilsoņi un viņiem jārīkojas tā, lai nepieļautu valsts šķelšanos.

Jau vēstīts, ka sadarbības un tirdzniecības līguma ar ES neparakstīšana ES Austrumu partnerības samitā novembra nogalē Viļņā izraisīja plašus protestus Ukrainā. Starptautiskās politikas eksperti un daudzi ārvalstu diplomāti ir pārliecināti, ka šī Ukrainai ir izšķiroša cīņa par to, vai saistīt savu nākotni ar Eiropu un Rietumu vērtībām, vai arī palikt Krievijas ietekmes zonā, kura cer uz Kijevas dalību Kremļa iniciētajā Muitas savienībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!