Foto: AP/Scanpix

Krievijas Valsts domes Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Aleksejs Puškovs svētdien mudinājis bijušo ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) darbinieku Edvardu Snoudenu pieņemt Venecuēlas piedāvāto politisko patvērumu.

"Snoudenam patvērums Venecuēlā būtu vislabākais risinājums," tviterī ierakstījis Puškovs, kurš bieži publiski pauž Kremļa nostāju. "Šai valstij ir ass konflikts ar ASV. Sliktāk nebūs. Nedzīvos taču viņš Šeremetjevā."
"Venecuēla gaida atbildi no Snoudena. Tā, iespējams, viņam ir pēdējā izdevība saņemt politisko patvērumu," norādīja deputāts.

Puškovs jokodamies brīdināja, ka "pretējā gadījumā viņam būs jāprecas ar Annu Čapmani" - krievu spiedzi, kas 2010.gadā tika izraidīta no ASV.

31 gadu vecā Čapmane pagājušajā nedēļā izteica bildinājumu Snoudenam, kuram nule ka palikuši 30 gadi.

Venecuēlas prezidents Nikolass Maduro piektdienas vakarā piedāvāja patvērumu Snoudenam, kuru ASV izsludinājušas starptautiskajā meklēšanā par slepenas informācijas izpaušanu.

"Kā Venecuēlas republikas valsts galva es esmu izlēmis piedāvāt humānu patvērumu jaunajam Snoudenam (..), lai pasargātu šo jaunieti no pasaulē visvarenākās impērijas sarīkotās vajāšanas," apliecināja Maduro. "Es paziņoju pasaules draudzīgajām valdībām, ka mēs esam nolēmuši piedāvāt šīs starptautiskās cilvēka tiesības, lai aizsargātu šo jaunieti."

Pašlaik nav skaidrs, kā Snoudens, kurš pēc ASV pases anulēšanas kopš 23.jūnija ir iestrēdzis Maskavas Šeremetjevas lidotas tranzītzonā, varētu tikt uz Venecuēlu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!