Foto: Pixabay

Eiropas Savienības (ES) iekšlietu ministri aicināti pulcēties uz vēl vienu ārkārtas sēdi par Eiropas Komisijas (EK) ierosinājumu pārdalīt pa citām dalībvalstīm 120 000 patvēruma meklētāju, kas nelegāli ieradušies Itālijā, Grieķijā un Ungārijā.

Luksemburgas ārlietu ministrs Žans Aselborns, kura pārstāvētā valsts šobrīd rotācijas kārtībā pilda ES prezidentūras pienākumus, paziņoja, ka sanāksme paredzēta 22. septembrī un ka tās mērķis esot tomēr panākt vienošanos par EK ieceres izpildi.

Kā ziņots, ES iekšlietu ministri pirmdien nespēja vienoties par saistošām kvotām 120 000 bēgļu sadalei, ko ierosinājusi Eiropas Komisija (EK).

Zināms, ka pret to iebilda Višegradas valstu grupa - Čehija, Polija, Slovākija un Ungārija -, kā arī Rumānija.

Tikmēr Eiropadomes prezidents Donalds Tusks otrdien paziņoja, ka apsvērs iespēju sasaukt ārkārtas samitu nelegālās imigrācijas krīzes jautājumā, ko līdz ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli pieprasījuši vairāku citu dalībvalstu vadītāji.

Reaģējot uz neveiksmi iekšlietu ministru sanāksmē, Vācija un Austrija otrdien aicināja sasaukt ES ārkārtas samitu.

Arī Slovākijas premjerministrs nāca klajā ar līdzīgu aicinājumu.

"Manu konsultāciju laikā daži līderi pieprasīja ārkārtas Eiropadomes sasaukšanu migrācijas jautājumā. Es turpināšu konsultācijas un savu lēmumu paziņošu ceturtdien," tviterī pavēstīja Tusks.

Viņš jau pagājušajā nedēļā pieļāva iespēju sasaukt ārkārtas samitu, ja ministru sanāksmē vienošanos neizdosies panākt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!