Foto: Publicitātes foto

Norvēģija izteikusi vēlmi kopā ar Vāciju un iepirkt četras "ThyssenKrupp Marine Systems" ražotās "212NG" tipa zemūdenes. Norvēģijas-Vācijas sadarbības ietvaros tādā pašā komplektācijā divas zemūdenes pirks arī Vācija, vēsta militārais portāls "Janes".

Četras "212NG" zemūdenes aizvietos norvēģu flotē esošās sešas "Ula" klases zemūdenes.

Paredzams, ka šajā sadarbības līgumā varētu piedalīties un zemūdenes pasūtīt arī Nīderlande un Polija, ņemot vērā, ka abas valstis ar Norvēģiju jau ilgstoši veic pārrunas par vienotu zemūdeņu iepirkumu. Līdz šim Polija ir parakstījusi industriālās vienošanās līgumus ar zviedru "Saab Kockums" un franču "DCNS".

Norvēģijas paziņojums norāda uz jaunu soli tās stratēģiskajā partnerībā ar Vācijas Jūras spēkiem un militāro jūras industriju, kam būs ietekme uz abu valstu aizsardzības industrijām

Militārais portāls norāda, ka šis līgums "ThyssenKrupp Marine Systems" ļaus saglabāt neatkarību, kuru citādi varētu pārņemt franču konkurents. Līdz ar to Vācija bija ļoti ieinteresēta Norvēģijas pasūtījuma nodrošināšanā.

"Reuters" skaidro, ka "ThyssenKrupp Marine Systems" grūtā situācijā nonāca pērn, kad Austrālija tās vietā 27 miljardu eiro vērtā zemūdeņu iepirkumā izvēlējās "DCNS" piedāvājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!