Foto: Publicitātes attēli

Mājās pie bijušā Ukrainas ģenerālprokurora pirmā vietnieka Renata Kuzmina tēva atrasta no tīra zelta izgatavota lāpsta.

Fotogrāfiju ar ekstravaganto liekšķeri sociālajā tīklā "Facebook" publicējusi Ukrainas pašreizējā ģenerālprokurora preses sekretāre Larisa Sargana.

Par to, ka bijušā ģenerālprokurora vietnieka Kuzmina mājā kratīšanas laikā ir atrasta zelta lāpsta, neoficiāli baumas internetā klīda jau janvārī. Pats Kuzmins, kurš tagad atrodas Krievijā, šādas runas kategoriski noliedza, skaidro "Radio Svoboda".

Kuzmins, kurš par ģenerālprokurora vietnieku strādāja gāztā prezidenta Viktora Janukoviča laikā, tiek apsūdzēts dažādos mantiskos noziegumos un ir izsludināts meklēšanā. Pats viņš savu vajāšanu sauc par politiski motivētu.

Zelta lāpsta nav vienīgais priekšmets, kurš raksturo Janukoviča laika politiskās elites dzīvesveidu un liek domāt par pastāvošās korupcijas apmēriem.

2014. gada Maidana protestu laikā no Ukrainas aizbēga Janukovičs un tautas apskatei tika atvērta viņa greznā villa Mežigorjē ar plašo teritoriju, automobiļu kolekciju un pat zooloģisko dārzu. Lai gan baumas par zelta tualetes podu neapstiprinājās, mājā tika atrasts no zelta izgatavots maizes klaipiņš, kurš gan drīz vien pazuda.

Kā Janukovičs ar helikopteru pameta savu villu, var redzēt šeit.

Tāpat sabiedrību pārsteidza no Ukrainas aizbēgušā Janukoviča laika ģenerālprokurora Viktora Pšonkas savrupmājas greznība. Pšonkas un viņa apsargu izlaušanos cauri Doņeckas lidostas kontroles zonai, lai bēgtu uz Krieviju, var redzēt šeit.

Vēstīts, ka 2013. gada novembrī Kijevā sākās protesti pret prezidenta Viktora Janukoviča valdību pēc tam, kad prezidents Viļņā notikušajā Eiropas Savienības (ES) Austrumu partnerības samitā neparakstīja sadarbības līgumu ar ES, tā vietā izvēloties ciešāku sadarbību ar Krieviju.

Pēc varas iestāžu mēģinājumiem demonstrantus Kijevas Neatkarības laukumā jeb Maidanā ar spēku izdzenāt, protesti tikai pieņēmās spēkā un pārņēma arī citas valsts daļas. 2014. gada18. februārī protesti pārvērtās asiņainās drošības spēku un protestētāju sadursmēs, kas turpinājās līdz 20. februārim un noveda pie aptuveni 100 cilvēku nāves.

Drošības spēki tiek vainoti uguns atklāšanā pa demonstrantiem. Daudzi neapbruņoti protestētāji krita no snaiperu lodēm.

Prezidents Viktors Janukovičs un daļa viņa sabiedroto pēc šiem notikumiem aizbēga no valsts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!