Foto: AFP/Scanpix

Polijas prezidents Broņislavs Komorovskis neapmeklēs Krievijas tā dēvētās Uzvaras dienas parādi 9.maijā, ziņo Polijas radio.

Oficiāli to piektdien paziņoja prezidenta kancelejas pārstāve Joanna Tšaska-Večoreka.

"Grūti iedomāties, ka prezidents varētu piedalīties armijas parādē, kas piedalās agresijā Ukrainā," Polijas radio sacīja Tšaska-Večoreka.

Kā ziņots, Komorovskis nesen izteica ideju, ka, pieminot nacistiskās Vācijas sagrāvi, varētu sarīkot starptautiskas svinības 8.maijā Gdaņskā.

Viņš ierosinājis pasaules līderiem pulcēties Vesterplatē, kur savulaik toreizējās Dancigas brīvpilsētas pievārtē bija izvietots poļu garnizons, uz kuru 1939.gadā raidītās vācu karakuģa zalves tradicionāli tiek uzskatītas par pirmajiem šāvieniem, kas izdarīti Otrajā pasaules karā.

Joprojām daudzi pasaules līderi nav devuši atbildi, vai piedalīsies vērienīgajā Krievijas militārajā parādē, kas katru gadu tiek rīkota Maskavas Sarkanajā laukumā 9.maijā, kad valstī tiek svinēta uzvara Otrajā pasaules karā.

Tikmēr Polijas bijušais prezidents Aleksandrs Kvasņevskis ceturtdien raidsabiedrībai "TVP Info" norādījis, ka gadījumā, "ja Ukrainas notikumu eskalācija turpināsies, nevienam Eiropas līderim nevajadzētu atrasties Maskavā 9.maijā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!