Foto: AP/Scanpix

Sestdien Ukrainas prezidents Petro Porošenko tikšanās laikā ar ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (V) pateicās Latvijai par pastāvīgu un uzstājīgu atbalstu Ukrainas neatkarības un teritoriālās integritātes jautājumā, kā arī izteica cerību par veiksmīgu Autrumu partnerības samita norisi, kas notiks šā gada maijā Rīgā.

Tikšanās laikā Rinkēvičs norādīja, ka Latvija vienmēr "pieturējusies un stingri pieturēsies pie Ukrainas robežu nedalāmības un teritoriālās integritātes, kā arī neatzīs nelikumīgo Krimas aneksiju". Viņš atklāja, ka Eiropas Savienība (ES) veic aktīvu darbu pie palīdzības plāna Ukrainas ekonomikas konkurētspējai, vēsta aģentūra UNIAN.

Savukārt Porošenko paziņoja, ka vienīgais ceļš, kā novērst konflikta situāciju Donbasā, ir pilnīga Minskas pamiera nosacījumu pildīšana, informē prezidenta preses dienests. "Diemžēl, tas nenotiek, jo Ukrainas un Krievijas robeža paliek atvērta militārās tehnikas ienākšanai, bet uguns pārtraukšanas režīms no kaujinieku puses tiek pastāvīgi pārtraukts," sacīja Ukrainas prezidents.

Jau vēstīts, ka Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klods Junkers ceturtdien Rīgā paziņoja par papildu makrofinansiālo palīdzību Ukrainai 1,8 miljardu eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!