Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ukrainas prezidents Petro Porošenko Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētājam Žozē Manuelam Barrozu pastāstījis, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins piedraudējis, ka "divās dienās var ieņemt" Varšavu un citas Eiropas galvaspilsētas, atsaucoties uz vācu mediju "Deutsche Welle", vēsta aģentūra UNIAN.

Par tādu sarunu ar Putinu Ukrainas prezidents Porošenko Barrozu pastāstījis tikšanās laikā 12. septembrī Kijevā, ceturtdien ziņots Vācijas laikrakstā "Süddeutsche Zeitung", kas atsaucas uz savā rīcībā nonākušu Eiropas Savienības (ES) Ārlietu dienesta Barrozu un Porošenko sarunas protokolu.

Ukrainas prezidents atsaucies uz Putina vārdiem, ka, "ja viņš gribētu, Krievijas karavīri divu dienu laikā varētu būt ne tikai Kijevā, bet arī Rīgā, Viļņā, Tallinā, Varšavā vai Bukarestē".

Porošenko Krievijas prezidenta vārdus Barrozu atstāstījis, lai ilustrētu, cik emocionāli Putins reaģē uz ES ietekmi Krievijas kaimiņvalstīs, teikts īsajā sarunas izklāstā.

Putins Ukrainas līderim arī esot norādījis, ka viņam, pateicoties divpusējiem kontaktiem, ir ietekme uz atsevišķām ES valstīm, kas dodot iespēju bloķēt Krievijai nelabvēlīgus lēmumus Eiropas Padomē.

Putins līdz šim nav publiski draudējis ar militāru spēku NATO un ES valstīm, bet medijos jau izskanēja ziņas, ka Putins sarunā ar Barrozu atklājis, ka, ja gribēs, "ieņems Kijevu divās nedēļās".

Savukārt Ukrainas prezidents Porošenko brīdināja, ka, ja pasaule neapvienosies, Putins varēs ieņemt jebkuru Eiropas galvaspilsētu.

Tikmēr publiski Kremlis noliedz savu saistību ar Ukrainas austrumos notiekošo konfliktu, lai gan Krievijas kaujinieku, bruņojuma un karavīri klātbūtni Ukrainā atzīst Kijeva, vairākas Rietumvalstis un NATO. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!