Foto: AFP/Scanpix
Rietumvalstu un musulmaņu valstu militārpersonas drīzumā tiksies Jordānijā, lai apspriestu situāciju Sīrijā, sestdien paziņoja kāda jordāniešu amatpersona.

Tikšanās notiks tuvākajās dienās, un to organizē Jordānijas armijas štāba priekšnieks Muhameds az Zābans un ASV bruņoto spēku Centrālās grupas komandieris ģenerālis Loids Ostins, kurš atbildīgs par Tuvajiem Austrumiem.

Sanāksmē piedalīsies ASV apvienotās štābu priekšnieku komitejas priekšsēdētājs ģenerālis Mārtins Dempsijs, kā arī Saūda Arābijas, Kataras, Turcijas, Lielbritānijas, Francijas, Vācijas, Itālijas un Kanādas štābu priekšnieki, pavēstījusi amatpersona, kuru citē aģentūra "Petra".

Amatpersona piebildusi, ka tikšanās dos iespēju apspriest "ar reģiona drošību saistītos jautājumus un Sīrijas krīzes sekas".

Šis paziņojums izdarīts brīdī, ka starptautiskā sabiedrība arvien skaļāk pieprasa izmeklēt apgalvojumus, ka Sīrijā tikuši pielietoti ķīmiskie ieroči.

Kā ziņots, saskaņā ar Savienoto Valstu aizsardzības ministra Čaka Heigela teikto Pentagons sācis izvirzīt bruņoto spēku vienības izejas pozīcijās gadījumam, ja ASV prezidents Baraks Obama izšķirtos par militāro operāciju pret Asada režīmu.

Tikmēr amerikāņu mediji ziņo, ka uz reģionu nosūtīti ASV karakuģi iespējamajam raķešu triecienam, taču Heigels atteicies šīs ziņas komentēt.

Vienlaikus ASV laikraksti vēsta par iespējamajām domstarpībām Obamas administrācijā par riskiem, kādus radītu vēl viena ASV militārā iejaukšanās Tuvajos Austrumos.

Arī ministrs un citas Pentagona amatpersonas ļāvušas noprast, ka nekāds lēmums par iespējamo militārā spēka pielietošanu vēl nav pieņemts.

Bažījoties par iespējamo Sīrijas konflikta pārsviešanos uz Jordāniju, ASV uz turieni jau nosūtījušas iznīcinātājus "F-16" un zenītraķešu kompleksus "Patriot", kā arī 1000 vīru lielu armijas vienību to apkalpošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!