Foto: AP/Scanpix

Eiropas Savienība (ES) ir gatava septembrī noteikt jaunas sankcijas pret Krieviju, ja situācija Donbasā saglabāsies saspringta, otrdien preses brīfingā sacīja Ukrainas prezidenta administrācijas vadītāja vietnieks Konstantīns Jeļisejevs, komentējot pirmdien notikušo Ukrainas un Francijas prezidentu Petro Porošenko un Fransuā Olanda, kā arī Vācijas kancleres Angelas Merkeles tikšanos.

"Tikšanās gaitā Berlīnē puses apstiprināja, ka pastāv cieša sasaiste starp Minskas līgumu izpildīšanu un sankciju pastiprināšanu [pret Krieviju] - kā individuālo, tā sektorālo," sacīja amatpersona.

"Tika panākta vienošanās par to, ka gadījumā, ja situācija saglabāsies tikpat saspringta, ES septembrī pieņems lēmumu par personālajām sankcijām pret tiem, kas ir iesaistīti Donbasa situācijas destabilizācijā," piebilda Jeļisejevs.

Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš pagājušā gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!