NATO austrumu flanga nostiprināšana ir atbilde uz Krievijas agresīvo politiku, svētdien intervijā Polijas Radio sacīja alianses ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs. Pateicoties austrumu flanga nostiprināšanai, potenciālie ienaidnieki "pat neiedomāsies par to, lai uzbruktu kādai no NATO dalībvalstīm", viņš uzsvēra.

"NATO austrumu flanga nostiprināšana ir atbilde uz jaunajiem uzdevumiem, kas ir alianses priekšā, tajā skaitā uz Krievijas agresīvo politiku," skaidroja Stoltenbergs.

Viņš uzsvēra, ka NATO daudznacionālie spēki sadarbosies ar to valstu bruņotajiem spēkiem, kurās tie tiks iesūtīti, ar to domājot Poliju un Baltijas valstis.

"Šie spēki būs spējīgi parādīt mūsu reakciju pret NATO dalībvalsti vērsta uzbrukuma situācijā, un, ja būs tāda nepieciešamība, mēs spēsim tos nostiprināt. Tas ir tikai viens no elementiem mūsu aizsardzības un iebiedēšanas stratēģijā," viņš sacīja.

Intervijā NATO ģenerālsekretārs uzsvēra, ka austrumu flanga nostiprināšana nav bruņota konflikta provocēšana.

"Mums svarīgi ir nepieļaut kara sākšanos. Ja mēs būsim stipri un nelokāmi, ja mēs apvienosimies, tad mēs atbaidīsim potenciālo ienaidnieku, viņš pat neiedomāsies par to, lai uzbruktu kādai no NATO dalībvalstīm," uzsvēra Stoltenbergs.

NATO vadītājs 22. maijā oficiāli apstiprināja alianses apņemšanos nostiprināt austrumu flangu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!