Foto: AP/Scanpix

Bijušais PSRS prezidents Mihails Gorbačovs uzskata, ka spriedze starp Krievijas un Eiropas lielvalstīm Ukrainas krīzes dēļ var novest pie liela konflikta vai pat kodolkara, atsaucoties uz politiķa interviju laikrakstam "Der Spiegel", vēsta aģentūra UNIAN.

"Tāds karš neizbēgami novedīs pie kodolkara," teicis Gorbačovs. "Mēs nepārdzīvosim tuvākos gadus, ja kāds norausies šajā "pārkarsētajā" situācijā. Es to nesaku tāpat vien. Es esmu ļoti noraizējies," viņš paskaidrojis.

Gorbačovs uzskata, ka Vācija vēlas it visur iejaukties. "Vācijā acīmredzami ir daudz cilvēku, kas vēlas palīdzēt radīt jaunu Eiropas dalījumu," tā pēdējais PSRS līderis.

Politiķis jau iepriekš ir komentējis spriedzi, kas valda Ukrainas krīzes dēļ, aicinot "atsaldēt" Rietumu un Krievijas attiecības.

Vēstīts, ka kopš Aukstā kara beigām nebijusi spriedze starp Maskavu un Rietumiem radusies pēc tam, kad 2014. gada martā Krievija okupēja un anektēja Krimas pussalu, bet aprīlī sākās bruņots konflikts Ukrainas austrumos, kur varu pārņēma prokrieviski noskaņoti kaujinieki.

Eiropas Savienība (ES), ASV un citas valstis, reaģējot uz Krievijas rīcību, ir vērsušas ekonomiskās sankcijas pret virkni Krievijas uzņēmumu un amatpersonu.

Kijeva un Rietumi apsūdz Krieviju, ka tā apbruņo kaujiniekus un nosūta uz Ukrainu savus karavīrus. Kremlis šīs apsūdzības noliedz un norāda, ka Rietumu patiesais mērķis ir vērsties pret Krievijas patstāvību. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!