Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas, Ukrainas, Vācijas un Francijas līderi svētdien telefonsarunas laikā apsprieduši Minskā parakstītās pamiera vienošanās izpildes procesu, atsaucoties uz Kremļa preses dienestu vēsta ziņu aģentūra "Itar-Tass".

Ukrainas prezidents Petro Porošenko, Krievijas prezidents Vladimirs Putins, Vācijas kanclere Angela Merkele un Francijas prezidents Fransuā Olands arī apsprieduši sarežģīto situāciju pie Debaļceves Ukrainas austrumos.

"Protams, ka mēs drīkstam atklāt uguni [uz Debaļcevi], tā ir mūsu teritorija," svētdien, attaisnojot šaušanu, kas notikusi pēc pamiera stāšanās spēkā, ziņu aģentūrai "Reuters" norādījis Pašpasludinātās Doņeckas Tautas Republikas (DTR) pārstāvis Edvards Basurins.

Tāpat valstu līderi svētdienas telefonsarunā pārsprieduši arī Eiropas Drošības un sadarbības padomes (EDSO) lomu uguns pārtraukšanas režīma monitoringā, ziņo "Itar-Tass".

EDSO pārstāvji svētdien paziņojuši, ka kaujinieki Debaļcevē nav ielaiduši organizācijas sūtītos novērotājus, informē "Reuters".

Jau ziņots, ka uguns pārtraukšanas režīms Ukrainā stājās spēkā 15.februārī pulksten 00:00. Vienošanās par uguns pārtraukšanu tika panākta Vācijas, Krievijas, Ukrainas un Francijas līderu sarunās Minskā. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!