Foto: Kadrs no video

Interneta vietnē "YouTube" publicēts kārtējais aculiecinieka video, kurā redzama Krievijas militārās tehnikas pārvietošanās Ukrainas virzienā. Vilcēji ar tankiem uz platformām braukuši no Krievijas pilsētas Rostovas pie Donas virzienā uz Ukrainas robežu, norāda video autori.


Ja neizdodas video noskatīties iegultā veidā, tad tas ir šeit.

Vēstīts, ka kopš novembra sākuma novērots pastiprināts Krievijas kara tehnikas un dzīvā spēka pieplūdums Austrumukrainas reģionos, kurus kontrolē Maskavas atbalstīties kaujinieki. Par to ir paziņojuši ne tikai aktīvisti un Kijeva, bet arī Eiropas Drošības un sadarbības organizācija (EDSO) un NATO.

Maskavas agresijas dēļ Krievijas prezidents Vladimirs Putins ar kritiku uzņemts G20 samitā Austrālijā, kas notika sestdien un svētdien. Kremļa saimnieks, kurš turpina noliegt Krievijas spēku atrašanos Ukrainā, samitu pameta nesagaidījis tā beigas.

Tikmēr Ukrainas prezidents Petro Porošenko paziņoja, ka Kijeva ir gatava ļaunākajam scenārijam - atklātam karam ar Krieviju.

Konflikts Ukrainā aizsākās februārī, kad Krievija okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!