Ziemeļkorejā, atzīmējot valsts pirmā vadītāja Kima Irsena 105. dzimšanas dienu, demonstrēts propagandas video, kurā ar montāžas palīdzību iegūti kadri, kas ataino kā Ziemeļkorejas raķetes noposta ASV, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Video demonstrēts koncerta laikā un sanākušajos izsaucis pamatīgas ovācijas, bet pēc tam koncerta ieraksts demonstrēts Ziemeļkorejas televīzijā. Koncertu apmeklējis arī pašreizējais valsts vadītājs un Kima Irsena mazdēls Kims Čenuns.

Koncerta video televīzijā pārraidīts svētdien – dienu pēc militārās parādes Phenjanā. Video redzams raķetes izmēģinājums, kas noticis februārī, taču ar montāžas palīdzību kadram pievienotas vēl vairākas citas raķetes, kas visas it kā lido pāri Klusajam okeānam, lai ar milzu eksploziju piezemētos ASV. Video noslēgumā redzams kadrs ar degošu ASV karogu un baltu krustu rindām kapsētā.

Propagandas filmas un video Ziemeļkorejā nav nekas neierasts. Piemēram, pērn Ziemeļkoreja radīja propagandas filmu, kurā redzams, kā Phenjana ar kodolieroču arsenālu "noslauka no zemes virsas" Vašingtonu. Savulaik Ziemeļkorejas mediji izplatījuši propagandas video, kurā izrādītas valsts spējas dot masīvu triecienu pretiniekam, kā arī videofilmiņu, kurā parādīts, kāda "patiesībā ir dzīve Rietumos" – cilvēki ciešot no bada un nabadzības, un kur izplatīti noziegumi ar ieročiem.

Jau ziņots, ka februārī Ziemeļkoreja, kas regulāri draud iznīcināt ASV, paziņoja, ka veiksmīgi izmēģinājusi jauna tipa ballistisko raķeti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!