Foto: LETA

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu izglītības ministri piektdien Briselē vienojušies par nepieciešamību attīstīt uzņēmējdarbības prasmes izglītībā un apmācībā, kā arī sekmēt jauniešu patstāvību,  informēja Izglītības un zinātnes ministrijā.

Dalībvalstu ministri vienojušies par mērķi veicināt uzņēmējdarbības garu izglītībā un apmācībā. Sanāksmes laikā arī pieņemts secinājumu dokuments, kurā uzsvērts ieguldījums, ko izglītība un apmācība var sniegt izaugsmei un nodarbinātībai, attīstot uzņēmējdarbības prasmes no agrīnā izglītības posma un stiprinot saikni starp izglītību un uzņēmējdarbības vidi.

Tāpat pieņemts secinājumu dokuments, kā ES veicināt jauniešu iespējas izmantot savas tiesības, lai palielinātu patstāvību un līdzdalību pilsoniskajā sabiedrībā. Ministri uzsver, ka ir būtiski veicināt jauniešu aktīvu dalību sociālajos, ekonomiskajos un politiskajos procesos, viņu tiesību apzināšanos un praktiskās iemaņas to pielietošanai ikdienā.

Izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile norāda, ka ir būtiski attīstīt jaunatnes darbu kā jauniešu līdzdalības instrumentu un veidot jaunatnes politiku, kas veicinātu viņu patstāvību tādās jomās kā nodarbinātība, finanšu resursu pieejamība, veselība, izglītība un labklājība.

Ministre savus kolēģus iepazīstinājusi ar izglītības un jaunatnes jomas prioritātēm Latvijas prezidentūras ES Padomē laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!