Foto: LETA
Par pagājušajā nedēļā Imantā maršruta autobusā notikušo uzmākšanos desmit gadus vecai meitenei aizturētais 1980. gadā dzimušais vīrietis uzrādījis pārliecinošu alibi. Tādēļ policija turpina vainīgās personas meklējumus, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Otrdienas, 17.februāra, pēcpusdienā Valsts policija pēc aculiecinieka sniegtās informācijas aizturēja 1980. gadā dzimušu vīrieti. Policija skaidro, ka aculiecinieks vīrieti bija atpazinis, taču trešdien aizturētais likumsargiem uzrādījis pārliecinošu alibi.

Sākotnējā operatīvā un aculiecinieka sniegtā informācija liecinājusi, ka aizturētais vīrietis ir pastrādājis minētās darbības pret mazgadīgo meiteni. Savukārt trešdien pēc vispusīgas apstākļu pārbaudes un aizturētās personas nopratināšanas policija konstatējusi, ka vīrietis tomēr ar šo notikumu nav saistīts. Autobusa incidenta brīdī viņš atradies savā darbavietā.

Līdz ar to policija patlaban turpina aktīvu notikušā izmeklēšanu un joprojām aicina atsaukties arī citus notikuma aculieciniekus. Iedzīvotāju palīdzība un jebkura sniegtā informācija var sekmēt ātrāku personas noskaidrošanu un aizturēšanu, norāda likumsargi.

Imantas mikrorajonā policija turpina patrulēt pastiprināti.

Portāls “Delfi” jau ziņoja, ka Valsts policijas darbinieki par uzmākšanos desmit gadus vecai meitenei sabiedriskā transporta autobusā aizturēja 1980.gadā dzimušu vīrieti.

Vīrietis jau iepriekš pārbaudīts Imantas pedofila meklējumu laikā, tomēr viņa saistība ar Imantā notikušajiem uzbrukumiem mazgadīgām meitenēm nebija apstiprinājusies. Aizturētais iepriekš nav tiesāts, taču ir nonācis likumsargu redzeslokā par ekshibicionismu.

VP aicinājumam ziņot par sabiedriskā transporta autobusā notikušo incidentu, kurā kāds vīrietis ar varu centies izvilkt no transportlīdzekļa laukā mazu meiteni, atsaucās daži notikušā liecinieki, portālam "Delfi" iepriekš pastāstīja VP preses pārstāvis Dairis Anučins.

Policiju pārsteigusi sabiedrības vienaldzība situācijā, kurā kāds pieaudzis vīrietis no sabiedriskā transporta autobusa mēģinājis ar varu izvilkt mazu meiteni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!