Foto: DELFI

Policiju pārsteigusi sabiedrības vienaldzība situācijā, kurā kāds pieaudzis vīrietis no sabiedriskā transporta autobusa mēģinājis ar varu izvilkt mazu meiteni, otrdien Latvijas Televīzijas rīta radījumam "Rīta Panorāma" sacīja Valsts policijas pārstāvis Andrejs Sozinovs.

Jautāts, vai likumsargiem ir zināms, vai autobusā bijušais vīrietis bijis meklētais Imantas pedofils, Sozinovs norādīja, ka patlaban to nevar viennozīmīgi apgalvot. "Viņš var gan būt, bet var arī nebūt," sacīja Valsts policijas pārstāvis, norādot, ka pārējiem pasažieriem par redzēto tāpat būtu vajadzējis ziņot. Vienlaikus Sozinovs pauda pārsteigumu par sabiedrības vienaldzību šajā situācijā.

"Neviens nepiezvanīja policijai un nekādā citā veidā nereaģēja uz autobusā notiekošo," sašutumu par iedzīvotāju vienaldzību pauda likumsargs. Viņš uzsvēra, ka iedzīvotājiem, neskatoties uz iespējamību, ka varmāka nav Imantas pedofils, bijis jāziņo, jo nekādas sankcijas izsaucējam gadījumā, ja informācija neapstiprinās, piemērotas netiek.

Sozinovs uzsvēra, ka Imantas pedofila meklēšanā, pārbaudot cilvēkus un likumsargu rīcībā esošo informāciju, Valsts policijai izdevies aizturēt citus seksuālos varmākas, kas nav saistīti tieši ar Imantas pedofilu un viņa noziedzīgajām darbībām.

Kopumā vērtējot sabiedrības līdzdalības līmeni informācijas sniegšanā un iesaistē, Sozinovs norādīja, ka sākumā atsaucība Imantas pedofila meklēšanā bijusi ļoti plaša salīdzinājumā, piemēram, ar vienkāršu zādzību izmeklēšanu.

Valsts policija aktīvi turpina Imantas pedofila meklēšanu. Sozinovs norādīja, ka tā nav tikusi pārtraukta nevienu dienu kopš brīža, kad notika pirmais varmākas uzbrukums.

Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma" pirmdien, 16.februārī, ziņoja, ka policija pastiprinājusi patruļas Imantā, jo pagājušajā nedēļā tur noticis kārtējais uzbrukums skolniecei. Kāds vīrietis, kura pazīmes daudz neatšķiroties no meklētā vīrieša, ar varu no autobusa centies izraut desmit gadus vecu meiteni.

Pārpildītā autobusā mazai meitenei uzmācies pieaudzis vīrietis, rāvis aiz rokas, meitene pretojusies un teikusi, ka tā nav viņas pietura. Taču neviens pasažieris nav reaģējis.

Uzbrucēja meklēšanā norīkoti 20 policisti, bet viss pagaidām esot bez rezultātiem, tāpēc policija aicina atsaukties ikvienu, kas pagājušajā nedēļā brauca šajā autobusa reisā.

Likumsargi atgādina, ka par ļaundari nedrīkst aizmirst un aicina iedzīvotājus neatslābt. Līdz šim Imantas pedofila lietā pārbaudīti vairāk nekā 600 vīrieši, tomēr pagaidām likumpārkāpēju notvert nav izdevies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!