Foto: LETA
Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas darbinieki ir aizturējuši 1980. gadā dzimušu vīrieti, kurš pagājušajā nedēļā Imantas mikrorajonā autobusā uzmācies desmit gadus vecai meitenei, informē VP pārstāvis Toms Sadovskis.

Viņš apstiprina, ka aizturētais nav jau teju gadu meklētais Imantas pedofils.

Par pagājušās nedēļas ceturtdienā pastrādāto noziegumu policija otrdien pēcpusdienā aizturēja 1980.gadā dzimušu vīrieti. Aizturētais iepriekš nav tiesāts, taču ir nonācis likumsargu redzeslokā par ekshibicionismu.

Vīrietis jau iepriekš pārbaudīts Imantas pedofila meklējumu laikā, tomēr viņa saistība ar Imantā notikušajiem uzbrukumiem mazgadīgām meitenēm nav apstiprinājusies.

Policija izsaka pateicību aculieciniekiem, kuri pēdējās diennakts laikā atsaucās un sniedza informāciju par notikušo, kā arī medijiem.

Kā ziņots, VP aicinājumam ziņot par sabiedriskā transporta autobusā notikušo incidentu, kurā kāds vīrietis ar varu centies izvilkt no transportlīdzekļa laukā mazu meiteni, atsaukušies daži notikušā liecinieki, portālam "Delfi" iepriekš pastāstīja VP preses pārstāvis Dairis Anučins.

Policiju pārsteigusi sabiedrības vienaldzība situācijā, kurā kāds pieaudzis vīrietis no sabiedriskā transporta autobusa mēģinājis ar varu izvilkt mazu meiteni.

"Neviens nepiezvanīja policijai un nekādā citā veidā nereaģēja uz autobusā notiekošo," sašutumu par iedzīvotāju vienaldzību otrdienas rītā LTV pauda Valsts policijas pārstāvis Andrejs Sozinovs. Viņš uzsvēra, ka iedzīvotājiem, neskatoties uz iespējamību, ka varmāka nav Imantas pedofils, bijis jāziņo, jo nekādas sankcijas izsaucējam gadījumā, ja informācija neapstiprinās, piemērotas netiek.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!