Foto: LETA

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome šodien nolēmusi vērsties tiesā ar pieteikumu par likvidējamās "Trasta komercbankas administratora Ilmāra Krūma atcelšanu no administratora pienākumu pildīšanas, pavēstīja komisijas Komunikācijas daļas vadītāja Laima Auza.

"FKTK ir konstatējusi, ka "Trasta komercbankas" administrators neatbilst Kredītiestāžu likuma noteiktajām prasībām, kā arī administratora tādu rīcību, kas FKTK vērtējumā ir uzskatāma par ļaunprātīgu, tāpēc FKTK vēršas tiesā, prasot "Trasta komercbankas" administratora atcelšanu," sacīja Auza.

Viņa arī norādīja, ka galīgo lēmumu par bankas administratora atcelšanu pieņems tiesa.

Vienlaikus FKTK lūgs tiesu lemt par Armanda Rasas apstiprināšanu "Trasta komercbankas" maksātnespējas procesa administratora amatā. Rasa minētajam amatam izvēlēts normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

Jau vēstīts, ka Eiropas Centrālā banka pēc FKTK ierosinājuma 2016. gada marta sākumā anulēja "Trasta komercbankas" licenci, bet marta vidū Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa atzina "Trasta komercbanku" par likvidējamu un par bankas likvidatoru iecēla zvērinātu advokātu Ilmāru Krūmu.

Savukārt šogad 10. martā tiesa pasludināja "Trasta komercbanku" par maksātnespējīgu un sākta bankas bankrota procedūra. Par "Trasta komercbankas" maksātnespējas administratoru tika apstiprināts Krūms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!