Foto: DELFI
Vīrieti, kurš ceturtdien, 19.jūnijā, no "Tallink" prāmja "Romantika" ieleca Baltijas jūrā, piektdien vairs nemeklēs, portālam "Delfi" apliecināja Jūras glābšanas un koordinācijas centrā.

Vīrietis ap pulksten 18 no "Tallink" prāmja "Romantika", kas kursē maršrutā Rīga-Stokholma, ielēca Baltijas jūrā. Vakarā sākās viņa meklēšana, kas vēlāk tika pārtraukta.

Jūras glābšanas un koordinācijas centrā portālam "Delfi" sacīja, ka vīrieša meklēšanu atsākt neplāno, jo tādos apstākļos jūrā nav iespējas izdzīvot.

Kā iepriekš informēja Nacionālie bruņotie spēki, saskaņā ar "Tallink" sniegto informāciju, jūrā iekritušais pasažieris ir 1973. gadā dzimis Lietuvas pilsonis. Aculiecinieki vēstījuši, ka viņš nolecis no prāmja "Romantika" 9. klāja, kas ir aptuveni 20 metru augstumā. Traģēdija notikusi daudzu cilvēku, tostarp bērnu acu priekšā. Aiz borta nokļuvušajam cilvēkam gan nekavējoties nomests glābšanas riņķis.

Glābšanas darbus vadīja Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs, tajos iesaistot Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Gaisa spēku aviācijas bāzes helikopteri un patruļkuģi "P-6" "Cēsis". Tāpat glābšanas darbos bija iesaistījusies arī prāmja apkalpe.

Pulksten 20:40 aviācijas bāzes helikopters "Mi-17" pārtrauca glābšanas darbu. Cilvēks jūrā nebija atrasts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!