Foto: F64

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) otrdien lēmis VAS "Latvijas dzelzceļš" bijušo valdes priekšsēdētāju Uģi Magoni saistībā ar sākto kriminālprocesu par kukuļa pieņemšanu lielā apmērā pagaidām paturēt apcietinājumā. 8. oktobrī par drošības līdzekli lems tiesa.

Kā portāls "Delfi" pastāstīja KNAB preses pārstāve Laura Dūša, patlaban paliek spēkā procesa virzītāja iepriekš pieņemtais lēmums. Ja izmeklēšanā tiek atklāti jauni apstākļi un pierādījumi, tad procesa virzītājs jebkurā brīdī var lēmumu mainīt.

Kriminālprocesa likums paredz, ka gadījumā, ja procesa virzītājs nav pieņēmis kādu grozījumu lēmumā par piemēroto drošības līdzekli, pēc diviem mēnešiem no brīža, kad lemts personai piemērot drošības līdzekli, lēmumu pārskata izmeklēšanas tiesnesis.

Jau vēstīts, ka KNAB sācis kriminālprocesu pret Magoni par kukuļa lielā apmērā piedāvājuma pieņemšanu. Rīgas apgabaltiesa šā gada 21. augustā pieņēma lēmumu par Magoņa paturēšanu apcietinājumā.

Kā ziņots, Magoņa advokāts Jānis Rozenbergs iepriekš nenoliedza, ka aizstāvība 8. oktobrī plāno lūgt Magoni atbrīvot pret drošības naudu saprātīgā apmērā un pēc tiesas ieskatiem.

Iepriekš tiesā aizstāvība lūgusi Magoni izlaist no cietuma pret drošības naudu - 200 000 eiro. Tomēr procesa virzītājs kā piemēru drošības naudai esot minējis vienu miljonu eiro.

Kriminālprocesa ietvaros iegūto pierādījumu kopums dod pietiekamu pamatu uzskatīt, ka kukulis saņemts saistībā ar LDz meitasuzņēmuma "LDz ritošā sastāva serviss" (LDz RSS) iepirkumu. Portāls "Diena.lv" iepriekš ziņoja, ka iespējams, Magonis tiek turēts aizdomās par aptuveni pusmiljona eiro kukuļa saņemšanu saistībā LDz RSS nesenu daudzmiljonu iepirkumu - četru vecu dīzeļlokomotīvju iegādi no Igaunijas miljonāram Oļegam Osinovskim piederošā uzņēmuma "Skinest".

KNAB 6. augusta vakarā veica kratīšanu Magoņa darba vietā, un viņš aizturēts, ar automašīnu atgriežoties no Igaunijas. LDz vadītājs no amata 7. augustā tika atbrīvots, un par viņa pienākumu izpildītāju iecelts LDz līdzšinējais valdes loceklis Aivars Strakšas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!