Foto: DELFI
Piektdien, 26. augustā, Rīgā atrasts uzņēmēja Armanda Stendzenieka līķis.

Kā, atsaucoties uz tā rīcībā esošo informāciju, vēstī portāls "Kasjauns.lv", Stendzenieks 57 gadu vecumā, iespējams, no dzīves šķīries labprātīgi, izdarot pašnāvību. Uzņēmējs tika atrasts miris savā dzīvoklī, policijai konstatējot nāves faktu.

Savukārt portālam "Delfi" Valsts policijā apstiprināja, ka pagājušā piektdienā Rīgā atrasts 1959. gadā dzimuša vīrieša līķis. Policijas preses pārstāvis Dairis Anučins gan norādīja, ka likumsargi konstatējuši, ka vīrietis miris dabīgā nāvē, nevis izdarījis pašnāvību, līdz ar to šajā gadījumā nav pamata sākt kriminālprocesu.

Jau ziņots, ka 2000. gadu sākumā Stendzenieks stājās tiesas priekšā saistībā ar apsūdzībām par krāpšanu. Uzņēmējs tika apsūdzēts kredīta garantiju izkrāpšanā no AS "Ventspils nafta", lai viņa uzņēmums "ZuS Rohstoffe Trading GmbH" saņemtu 18 miljonu ASV dolāru kredītu "Bankā Baltija", tikpat lielu kredītu Maskavas bankā "Intertek", kā arī 10 miljonu ASV dolāru kredītu "Parekss bankā".

Stendzeniekam tika piespriests desmit gadu cietumsods, taču, viņu apžēlojot, sodu samazināja uz pusi, un 2003. gadā viņš iznāca no cietuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!