Foto: LETA
Februāra sākumā divi ceļu policijas Siguldas iecirkņa darbinieki piekāvuši kādu autovadītāju, bet pēc atgadījuma cietušā tuviniekiem radušās aizdomas par centieniem gadījumu noklusēt, vēsta laikraksts "Diena".

Četru bērnu tēvs elektriķis Igors 3.februāra rītā pēc nakts maiņas devās mājās, kad uz ceļa Sēnīte–Ropaži Inčukalna novadā, izkāpis no dienesta auto, viņu apturēja ceļu policists, lūdzot uzrādīt dokumentus un "iepūst trubiņā". Savukārt Igors inspektoram palūdzis uzrādīt viņa personu apliecinošu dokumentu, kas likumsargu ļoti sadusmojis.

"Ko tu blato? "YouTube" video saskatījies?" viņš šoferim uzkliedzis. Pēc tam Igoram pavēlēts izkāpt no auto, taču viņš uzstājis uz savām tiesībām palikt vadītāja krēslā. "Viņš iesita man pa kreiso vaigu, apsauca par psihu, ar varu atsprādzēja drošības jostu un izrāva no mašīnas. Es visu laiku raudzījos, lai tikai nepazaudētu brilles, jo bez tām gandrīz nekā neredzu. Mani nometa guļus, un no sitiena pa pakausi galva atsitās pret asfaltu – vien dzirdēju, kā otrs policists apsauc savu kolēģi, lai viņš beidz mani sist. Un viņš beidza sist pa galvu, taču sāka pa nierēm," laikrakstam pārdzīvoto atstāsta vīrietis.

Sitējs ieteicis "neiedomāties sūdzēties", jo viss tik un tā liecināšot pret viņu pašu, jo policists ziņojumā norādīšot, ka šoferis mēģinājis pretoties, bēgt un atņemt ieroci, tādēļ fiziski ietekmēts.

Asiņojošais, šokā drebošais vīrietis pēc sasišanas nogādāts Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes Siguldas novada iecirknī, kur viņam atņemts maks un mobilais tālrunis. Pa ceļam viņš bija paspējis piezvanīt sievai, kura savukārt ziņojusi savam brālim – bijušajam policistam.

Policisti iecirknī likuši trīs reizes pūst alkometrā, kā uzskata Igors – cerībā, ka uzrādīsies promiles. Pēc tam izsaukta ātrā palīdzība un sagatavoti dokumenti, taču Igors šoka stāvoklī neesot bijis spējīgs izlasīt tur rakstīto, tāpēc savu parakstu nav uzlicis.

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas izraksts apliecina, ka Igora asinīs nav konstatēts alkohols, taču pacienta ķermenis cietis no vardarbības – galvas un krūšu kurvja sasitumi, ādas nobrāzumi, sāpes galvā un samaņas zuduma epizode, vēsta "Diena".

Igora sievas brālis laikrakstam atzīst, ka joprojām nav izdevies noskaidrot sitēja vārdu un Siguldas iecirknis atsakās sadarboties, tādēļ ir aizdomas, ka šo gadījumu vēlas noklusēt. Cietušā ģimene gatavo iesniegumu Iekšlietu ministrijas Iekšējās drošības birojam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!