Foto: LETA
Valts policija lūgs tiesu piemērot apcietinājumu kravas automašīnas vadītājam, kurs pirmdien pie Garkalnes ietriecās riteņbraucēju kolonnā, portālu "Delfi" informēja policijā.

Viena no sākotnējām izmeklēšanas versijām liecina, ka negadījums galvenokārt noticis divu faktoru dēļ – nav ievērota droša distance un nav ievērots atļautais braukšanas ātrums. Abi šie faktori kravas auto vadītājam nav ļāvuši savlaicīgi reaģēt, kad pirms viņa braucošā kravas automašīna pārkārtojusies un aiz tās pamanīti priekšā braucošie velosipēdisti un to pavadošais transportlīdzeklis.

Šobrīd ir arī zināms, ka 1966.gadā dzimušais kravas automašīnas vadītājs ir ievērojis atpūtas un darba grafikus, tādēļ šajā jomā pārkāpumi konstatēti nav. Zināms arī tas, ka vadītājs nav bijis alkoholisko dzērienu ietekmē. Patlaban kravas auto vadītājs ir aizturēts un atrodas īslaicīgās aizturēšanas izolatorā, taču trešdien viņš tiks vests uz tiesu, kur tiks lemts par apcietinājuma piemērošanu.

Šobrīd kriminālprocesā turpinās izmeklēšana, un tikai pēc ekspertīzēm un izmeklēšanas beigām būs iespējams noteikt pilnīgi precīzus notikušā apstākļus.

Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis uzskata, ka būtu pārspīlēti mainīt pašreiz spēkā esošo likumdošanu.

"Ir noticis traģisks negadījums, taču likumu pārrakstīšana pēc katra negadījuma nav risinājums. Pēc katra negadījuma nevar aizliegt kādai no satiksmes dalībnieku grupām pārvietoties pa koplietošanas ceļiem ceļiem. Ir jādomā, kā šīm grupām veicināt drošu pārvietošanos – gan sportistiem, gan viņu pavadošajiem transportlīdzekļiem jābūt viegli pamanāmiem, taču arī autovadītājiem ir jāievēro noteikumi", pārliecināts ir Krapsis.

"Delfi" jau ziņoja, ka pirmdien Garkalnes novadā kravas automašīna ietriekusies sporta riteņbraucēju grupā un aizķērusi arī tās pavadošo automašīnu. Negadījumā cietuši 13 cilvēki, bet slimnīcās ar smagām un vidēji smagām traumām nogādāti seši bērni.

Kravas automašīnas vadītājs bijis 1966. gadā dzimis Polijas iedzīvotājs, kuru policija patlaban aizturējusi.

Aptuveni desmit bērni bija devušies treniņa braucienā un negadījumā cietuši teju visi bērni, bet viena stāvoklis bija ļoti kritisks. Bērni ir vecumā no 12 līdz 16 gadiem. Pēc Rīga Riteņbraukšanas skolas direktora vietnieks administratīvi saimnieciskajā darbā Pētera Griķīša stāstītā, automašīna uztriekusies no aizmugures velobraucēju pavadošajai automašīnai, kā rezultātā pavadošā automašīna uztriekusies bērniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!