Foto: LETA

Velosipēdistu treniņnodarbības uz šosejas ir atļautas, bet to organizēšanā pastiprināti ir jāievēro satiksmes drošība, informēja Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD).

Direkcijā atsaucas uz Ceļu satiksmes noteikumu 225.punktu, kurā norādīts, ka velosipēdu vadītāji treniņnodarbību laikā vai organizētu sacensību laikā, ja tos noteiktā kārtībā pavada speciāli aprīkoti automobiļi, drīkst turklāt neievērot arī dažus nosacījumus, piemēram, punktu, kas liek velosipēdistiem pārvietoties vienā rindā iespējami tuvāk brauktuves malai. Kā skaidro direkcijā, speciālo kārtību pavadošajam auto nosaka Riteņbraukšanas federācija.

CSDD uzsver, ka direkcijas rīcībā patlaban nav precīzas informācijas par šodien Garkalnes novadā notikušā negadījuma apstākļiem, taču, ja ir tikušas ievērotas satiksmes noteikumu normas, velobraucēji drīkstēja atrasties uz ceļa un piedalīties treniņnodarbībās.

Kā ziņots, pirmdien uz Vidzemes šosejas pie Garkalnes, kravas automašīnai "Scania" saduroties ar vieglo automašīnu "Opel Vectra", tā ietriekusies vairākos velosipēdistos - 13 bērnos un jauniešos, kuri bija devušies treniņa braucienā.

Pēc jaunākās informācijas, seši no Garkalnē cietušajiem velosipēdistiem ar vidēji smagām un smagām traumām nogādāti slimnīcās, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola. Uz vietas mediķi apskatījuši 13 cilvēkus, tai skaitā automašīnu vadītājus. Sešus no negadījumā cietušajiem velosipēdistiem bijis nepieciešams nogādāt slimnīcā.

Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā nogādāti četri bērni, kuru stāvoklis vērtējams kā vidēji smags vai smags. Jaunieši guvuši traumas, sākot no sasitumiem, beidzot ar kaulu lūzumiem un galvas traumām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!