Foto: DELFI Aculiecinieks

Pagājušajā nedēļā trīs dienu laikā Valsts policija sadarbībā ar Rīgas domes Satiksmes departamenta Kontroles dienesta pārstāvjiem sešos transportlīdzekļos konstatēja pazīmes, kas raksturīgas nelegālajiem pārvadātājiem, aģentūru LETA informēja Autotransporta direkcijā (ATD).

Attiecīgajiem mikroautobusiem bija atļauja veikt neregulāros pasažieru pārvadājumus, tomēr, veicot transportlīdzekļa pārbaudi, Valsts policijas un Kontroles dienesta darbinieki konstatēja pazīmes, kas raksturīgas regulārajam pārvadātājam - no pasažieriem tika iekasēta nauda par braucienu tā laikā un 15 minūtes pirms brauciena. Tāpat pasažieriem tika izsniegtas biļetes, transportlīdzekļos atradās kases aparāti, pārvadātājam transportlīdzekļa priekšpusē nebija uzstādīta norāde "Norīkojumā", bet bija norādīts maršruts, brauciena maksa, un tika novērotas citas pazīmes, kas liecināja, ka pārvadātāji nav rīkojušies saskaņā ar normatīvo aktu noteikumiem, skaidro direkcijā.

Valsts policijas un Kontroles dienesta darbinieki esot sastādījuši kontroles aktus un tuvāko dienu laikā plāno nosūtīt lietas materiālus ATD, un Licencēšanas komisija attiecīgi arī lems par to, vai apturēt pārvadātāju licences.

Kā ziņots, ATD ir vienojusies ar Valsts policiju un Rīgas domes Satiksmes departamenta Kontroles dienestu par veicamajiem pasākumiem nelegālo pasažieru pārvadātāju aktivitāšu samazināšanai. ATD skaidro, ka, pamatojoties uz jaunajiem Ministru kabineta noteikumiem, ir vieglāk identificēt un sodīt nelegālos pārvadātājus.

8.jūlijā stājās spēkā valdības noteikumi, kas nosaka kārtību, kā tiek veikti iekšzemes pasažieru neregulārie pārvadājumi un kāda ir norēķinu kārtība par attiecīgajiem pakalpojumiem. Ja negodprātīgi pārvadātāji turpinās kropļot konkurenci sabiedriskā transporta pakalpojumu tirgū, uzdodoties par regulāro pārvadājumu veicējiem un neievērojot attiecīgos Ministru kabineta noteikumus, pārvadātāju licences darbība var tikt apturēta. Tas nozīmējot, ka pārvadātājs turpmāk nevarēs veikt nekāda veida pasažieru pārvadājumus.

ATD ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā, autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā, kā arī sabiedriskā transporta plānošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!