Foto: PantherMedia/Scanpix

Latvijas Ārstu biedrība (LĀB) atbalsta Ozolnieku novada centienus ierobežot smēķēšanu, norādot, ka tās ir rūpes par dzīvību un veselību, portālu "Delfi" informēja LĀB.

"LĀB atbalsta Ozolnieku novada pašvaldības rūpes par saviem iedzīvotājiem un izprot, ka ierobežojumi ir radīti, lai aizsargātu līdzcilvēku, galvenokārt jau dzimušu un vēl nedzimušu bērnu veselību," teikts paziņojumā.

Kā sabiedriska organizācija, kas apvieno profesionāļus medicīnas nozarē, LĀB apzinās, ka ne tikai smēķēšana, bet arī pasīvā smēķēšana grūtniecības laikā turpat simtkārt paaugstina priekšlaicīgu dzemdību, abortu vai augļa nāves risku. LĀB vērš sabiedrības uzmanību, ka smēķēšana grūtnieces klātbūtnē ir vardarbība pret sievieti un viņas nedzimušo bērnu, tā reāli apdraud vēl nedzimušā bērna dzīvību un veselību.

Latvijas Ārstu biedrība aicina Vides un reģionālās attīstības ministriju, Veselības ministriju atbalstīt pilsoņu un pašvaldības iniciatīvu.

Laikraksts "Diena" ceturtdien vēstījis, ka Ozolnieku novads var kļūt par pirmo vietu Latvijā, kur tiktu aizliegts smēķēt uz daudzdzīvokļu māju lodžijām, balkoniem un atvērtiem logiem, taču šādas idejas īstenošanai šķēršļus varētu likt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!