Foto: LETA
Piektdien Rīgas tiesu namā Abrenes ielā atkal nostrādājusi signalizācija. Šoreiz visas tiesas savus darbiniekus evakuējušas un izskatīšanā esošās lietas atlikušas, noskaidroja portāls "Delfi".

Jau vēstīts, ka signalizācija Abrenes ielas tiesu namā nostrādāja arī dažas dienas pēc traģiskajiem notikumiem pērn Zolitūdē, taču tad tika evakuētas tikai dažas tiesas - Rīgas apgabaltiesa signalizāciju ignorēja un turpināja darbu.

Izsaukums uz Abrenes ielu saņemts pēc pulksten 15. Tiesu ēkā nostrādājusi ugunsdrošības signalizācija bēniņos un 4.stāvā, tomēr ugunsdzēsēji degšanu neatklāja, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta preses pārstāve Inga Vetere.

Portāls "Delfi" noskaidroja, ka apsargs visas tiesas brīdinājis par to, ka nepieciešams atstāt tiesu namu, kas arī izdarīts.

Tiesu namā Rīgā, Abrenes ielā 3, atrodas Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa, Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa un Rīgas apgabaltiesas Krimināllietu tiesu kolēģija.

21.novembra pievakarē signalizācija nostrādāja arī Zolitūdes lielveikalā "Maxima". Cilvēki pēc tās noskanēšanas netika evakuēti, bet tos turpināja ielaist ēkā. Pēc kāda laika iegruva veikala jumts un šajā traģēdijā dzīvības zaudēja 54 cilvēki.

Tā kļuva par lielāko traģēdiju Latvijā kopš neatkarības atgūšanas.

Par notikušo policija sākusi kriminālprocesu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!