Foto: AFP/Scanpix

Kādai ģimenei atceļā no Romas 21. jūnija "airBaltic" reisā saplosīts mājas mīlulis – jūras cūciņa, sestdien vēsta LTV raidījums "Panorāma".

Ģimenei ierodoties Rīgā, "airBaltic" darbinieki aicinājuši pie informācijas lodziņa, kur paziņojuši, ka jūras cūciņa ir aizbēgusi un sākta tās meklēšana. Drīz vien atnests dzīvnieks, taču tas bijis mājas sesks, kurš arīdzan lidojuma laikā izbēdzis no būra. Vēlāk atnesta arī jūrascūciņa – pati savā būrītī ar pārgrauztu rīkli, asinīs.

Izmeklējot gadījumu, atklāts, ka abi dzīvnieku būri lidojumā bijuši pārāk cieši sasieti, tāpēc no eņģēm izlekušas būru restes. Jūrascūciņas saimniece vēlāk mēģinājusi imitēt šādu ainu un secinājusi, ka tā panākšanai nepieciešams "ārkārtīgs spēks un neprofesionāla bagāžas nostiprināšana".

"airBaltic" sacīto noliedz, apgalvojot, ka būri bijuši nostiprināti, kā paredzēts instrukcijā. Tomēr lidsabiedrība sola izmeklēt Romas lidostas apkalpes locekļu rīcības profesionalitāti.

"Atvainojamies ģimenei par negadījumu un izsakām līdzjūtību. 20 gadu laikā šis ir pirmais gadījums, tāpēc to ļoti rūpīgi izvērtējam, lai nākotnē līdzīgi incidenti neatkārtotos," teica "airBaltic" korporatīvo komunikāciju vadītāja Alise Briede.

Lidsabiedrība sola ģimenei atlīdzināt jūrascūciņas pārvadāšanas pakalpojuma maksu 200 eiro apmērā, kā arī izmaksās kompensāciju 1395 eiro apmērā.

Tāpat Briede pauda, ka turpmāk "airBaltic" pasažieru reisos mājas seskus nepārvadās. Fretkas varēšot pārvadāt, izmantojot "airBaltic" kravas pakalpojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!