Foto: Reuters/Scanpix

Reaģējot uz ceturtdienas vakarā Francijas kūrortpilsētā Nicā notikušo teroraktu, Ārlietu ministrija (ĀM) publicējusi ieteikumus, kas jāņem vērā pirms došanās uz ārvalstīm, un, kā rīkoties, ja tur izcēlusies ārkārtas situācija.

Ja atrodaties Nicā un ir nepieciešama konsulārā palīdzība, zvaniet uz ĀM diennakts tālruni ārkārtas situācijām: +371 26337711, Latvijas vēstniecības Francijā tālruni +33 1 536 458 10 vai +33 1 536 458 16 (dienas laikā) vai arī rakstiet uz e-pastu: palidziba@mfa.gov.lv.

Dodoties uz ārvalstīm, ĀM iesaka sekot līdzi aktuālajai informācijai Latvijas un ārvalstu plašsaziņas līdzekļos par drošības situāciju valstī.

Pirms ceļošanas ĀM mudina apdrošināt savu dzīvību un veselību, reģistrēties konsulārajā reģistrā, kā arī izmantot ĀM mobilo aplikāciju "Ceļo droši". Ārkārtas situāciju gadījumā Latvijas iedzīvotāji pēc konsulārās palīdzības var vērsties, zvanot uz ĀM diennakts tālruni ārkārtas situācijām +371 26337711, vai rakstot uz e–pastu: palidziba@mfa.gov.lv.

Atrodoties ārzemēs, ĀM iesaka ievērot īpašu piesardzību un modrību sabiedriskās vietās, tūristu iecienītajos objektos un citviet, kur pulcējas daudz cilvēku.

ĀM pašlaik nav informācijas, ka Nicā notikušajā teroristu uzbrukumā būtu cietuši Latvijas valstspiederīgie, intervijā LTV sacīja ministrijas preses sekretārs Raimonds Jansons.

Ziņots, Francijas kūrortpilsētā Nicā ceturtdienas vakarā cilvēku pūlī iebrauca kravas automašīna, nogalinot vismaz 80 cilvēkus un daudzus ievainojot, līdz tās vadītāju nošāva policija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!