Foto: LETA

Trešdien pasniegti apbalvojumi tiem, kuri devuši ieguldījumu Zolitūdes traģēdijas seku novēršanā, izmeklēšanā un cietušo piemiņas godināšanā, informēja Iekšlietu ministrija (IeM).

Apbalvoti tika arī tie Valsts policijas (VP) un Valsts robežsardzes darbinieki, kuri ar savu darbu nodrošināja Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē sekmīgu norisi, kā arī tie darbinieki, kuri godprātīgi un ar augstiem rezultātiem pildījuši savus dienesta pienākumus.
Kopumā apbalvoti 75 cilvēki.

IeM apbalvojuma zīmi "Par pašaizliedzību" par varonīgu, drošsirdīgu un pašaizliedzīgu rīcību, glābjot cilvēka dzīvību, piešķīra Rīgas iedzīvotājiem un celtniecības strādniekiem Borisam Gavrilovam un Pāvelam Rambovskim, kā arī Daugavpils iedzīvotājam Sergejam Dormidonovam. Viņi uzreiz pēc pirmā nogruvuma devās iekšā sabrukušajā veikalā, lai palīdzētu glābt un izvest no notikuma vietas cilvēkus.

Savukārt IeM Goda raksts pasniegts Daugavpils iedzīvotājam, celtniecības strādniekam Dmitrijam Šandibinam, kurš nekavējoši nodrošināja notikuma vietas apgaismošanu.

Sveikt celtniekus bija ieradušās izglābtās personas.
IeM pateicību par ieguldījumu Zolitūdes traģēdijā cietušo piemiņas godināšanā, kā arī par palīdzības un atbalsta sniegšanu traģēdijā cietušo tuviniekiem, saņēma arī biedrības "Zolitūde 21.11" pārstāve Regīna Ločmele- Luņova.

Savukārt IeM Zelta goda zīme pasniegta diviem VP Kriminālpolicijas izmeklētājiem – majoram Romānam Jašinam un majorei Ingūnai Kisielei - par ieguldījumu Zolitūdes traģēdijas kriminālprocesa izmeklēšanā.

VP un Valsts robežsardzes darbinieki tik apbalvoti par nozīmīgu ieguldījumu dienesta pienākumu izpildē un saistībā ar Latvijas Republikas proklamēšans 97. gadadienu. Viņi tika apbalvoti ar ministru prezidentes Pateicības rakstiem, kā arī ar IeM Goda zīmēm, personīgajiem ieročiem un dienesta pakāpēm pirms termiņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!