Foto: RIA Novosti/Scanpix

"Apvienība pret nacismu" presei izplatītā paziņojumā nosoda Latvijas valdības un drošības iestāžu mēģinājumus atņemt Krievijas satīriķim Mihailam Zadornovam uzturēšanās atļauju Latvijā un aicina viņam piešķirt Latvijas pilsonību.

"Zadornovs ir veicis lielu ieguldījumu Latvijas vārda popularizēšanā, slavējis Latvijas tautu gan radio, gan TV, pelnīti pēlis Latvijas valdību, kas tikai Latvijā rada krīzes un liek Latvijas iedzīvotājiem pamest valsti darba meklējumos ārzemēs," teikts paziņojumā.

Tāpat apvienība uzskata, ka Zadarnovs ir ieguldījis Latvijas kultūras attīstībā, atverot bibliotēku Rīgā. Kā Latvijā dzimis un būdams rīdzinieks – tagad jūrmalnieks – viņš "vienmēr visos Krievijas TV kanālos slavējis mūsu tautu, tikai kritizējis valdību un arī Krievijas valdību".

"Tāpēc aicinām Saeimu, līdzīgi kā Abu Meri, Valerijam Karginam un citiem piešķirt Mihailam Zadornovam Latvijas pilsonību," skaidro organizācija.

"Delfi" jau vēstīja, ka Drošības policija (DP) sākusi vērtēt iesniegumu, kurā pausts aicinājums vērtēt nepieciešamību atņemt uzturēšanās atļauju Latvijā satīriķim Mihailam Zadornovam par viņa izteikumiem publiskajā telpā.

Pats Zadornovs intervijā laikrakstam "Vesti Segodņa" atzinis, ka gadījumā, ja uzturēšanās atļauja tikšot atņemta, viņš to neapstrīdēšot, līdzīgi kā nav apstrīdējis kopš 2000.gada spēkā esošo liegumu ieceļot ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!